Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Dogovor o donacijama iz fondova EU

Autor: Velimir Brkić

18.04.2010. 22:00
Dogovor o donacijama iz fondova EU

Foto: Velimir BRKIĆ



U posjetu Općini Vir boravilo je izaslanstvo Republike Češke. Izaslanstvo su predvodili David Šeich, član parlamenta Republike Češke i potpredsjednik parlamentarnog odbora za vanjske poslove, tajnik Grada Oslavanyja Miloš Černý te Miroslav Čapka, direktor Eurovisiona, tvrtke koja je specijalizirana za konzalting u oblasti donacija iz programa Europske unije, kao i ostalih različitih donacijskih programa. Ovo izaslanstvo je dio izaslanstva iz Republike Češke, odnosno Južnomoravske regije, koje ovih dana boravi u Zadarskoj županiji.
Na prigodnom domjenku na kojoj su izaslanstvo ugostili virski načelnik Kristijan Kapović i vijećnici Općinskog vijeća još jednom je apostrofirana dobra suradnja između Općine Vir i prijateljskog Grada Oslavanyja, kao i povezanost između Južnomoravske regije i Zadarske županije, koja je ovih dana urodila uspostavom izravne avionske veze između Brna i Zadra. Gosti koji su prvi put na Viru ukratko su upoznati s poviješću i posebnostima Vira te s planovima razvoja otoka. S obzirom da su u izaslanstvu bili konzultanti iz Eurovisiona, tvrtke koja je vodeća češka tvrtka po pitanju konzaltinga u oblasti donacija iz fondova EU, poseban dio razgovora posvećen je mogućnostima korištenja sredstava iz europskih fondova. Istaknuto je kako izgradnja infrastrukture na Viru traži velika ulaganja te je Općina vrlo zainteresirana za korištenje sredstava iz fondova koji joj u tom pogledu mogu pomoći.
Kapović je posebno zahvalio kolegama iz prijateljskog Oslavanyja koji su od početka suradnje izražavali spremnost da svojim iskustvima u korištenju europskih fondova pomognu Viru. Primanje i domjenak za goste i prijatelje iz Češke završili su s porukama o daljnjem intenziviranju suradnje, a načelnik Kapović najavio je i skori posjet izaslanstva Općine češkom gradu Oslavanyju.