Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sufinanciranje savjetničkih usluga

Autor: Ante Vidović

18.04.2010. 22:00
Sufinanciranje savjetničkih usluga

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prezentacija je bila namijenjena svim poslovnim subjektima koji su dužni po Zakonu o hrani uvesti HACCP sustav u svoje poslovanje, što se prvenstveno odnosi na ugostiteljske objekte te trgovine prehranom


Razvojna agencija Zadarske županije i certificirani konzultant HAMAG-a tvrtka BioQualitech organizirali su jučer u prostorijama ZADRA-e prezentaciju na temu mogućnosti pedesetpostotnog sufinanciranja savjetničkih usluga za uvođenja HACCP sustava sredstvima HAMAG-a. Prezentacija je bila namijenjena svim poslovnim subjektima koji su dužni po Zakonu o hrani uvesti HACCP sustav u svoje poslovanje, što se prvenstveno odnosi na ugostiteljske objekte te trgovine prehranom.
– Poduzetnici početnici i do dvije godine poslovanja ostvaruju mogućnost sufinanciranja u iznosu od 17.500 kuna godišnje, a poduzetnici koji djeluju više od dvije godine 15.000 kuna. Osim što se sufinancira implementacija HACCP sustava, navedenim sredstvima sufinanciraju se izrada poslovnih planova, investicijske studije, elaborati različitog tipa. Uvjet kandidiranja jest da poduzetnik nije dužan državi i da ne posluje s gubitkom, osim ako je gubitak nastao zbog kapitalnih investicija, kaže direktorica BioQualitech Ivana Maršan Jukić.
HACCP sustav je sustav kontrole kritičnih točaka, preventivni sustav upravljanja zdravstvenom ispravnošću hranom. Prema dosadašnjem iskustvu direktorice BioQualitech savjetničke usluge za uvođenje HACCP sustava u restoran iznose 6.000 kuna plus PDV.