Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Surać: Nepotrebno smo si zakomplicirali život

Autor: Matej Lordanić

18.04.2010. 22:00
Surać: Nepotrebno smo si zakomplicirali život

Foto: Vedran SITNICA



Igrali smo bez ikakvoga reda. Tijekom cijele utakmice nabijali smo loptu prema našim napadačima Terkešu i Santiniju – kazao je Surać
Kapetan Jakov Surać nakon trećega poraza u nizu svoje momčadi razumljivo je bio nezadovoljan. Nakon dva gostujuća poraza, protiv Istre i Slaven Belupa, nogometaši Zadra imali su lijepu prigodu pobjedom učvrstiti svoje mjesto u sredini prvenstvene ljestvice. No Zadrani su tu priliku propustili. Protiv Intera su na Stanovima prikazali jako blijedu igru u kojoj nisu stvorili iole izgledniju priliku za pogodak.
– Zaista smo nepotrebno sami sebi zakomplicirali život. Igrali smo jako loše, u našoj igri nije bilo niti glave niti repa. Igrali smo bez ikakvoga reda. Tijekom cijele utakmice nabijali smo loptu prema našim napadačima Terkešu i Santiniju. U tome moram priznati da ja zajedno sa svojim kolegama iz veznoga reda snosim određenu odgovornost. Nismo ispunili svoj zadatak, odnosno, nismo im isporučili gotovo nijednu upotrebljivu loptu. Nismo povezali linije kako treba, napadači su bili odsječeni od ostatka momčadi – samokritičan je bio Surać, nastavivši o najvažnijem problemu zadarske momčadi u ovoj utakmici.
– Vrlo brzo smo krenuli s bespotrebnim ubacivanjima koja nam ništa dobroga nisu donijela. Dugo smo pokušavali na taj način, međutim, to je sve bilo na silu. S druge strane, Inter je kvalitetno odgovorio na našu inicijativu, dobro su stajali na terenu i zasluženo su došli do pogotka koji im je donio pobjedu i tri boda.
Nogometaši Zadra ovim porazom nisu promijenili mjesto na ljestvici, već i dalje drže 10. mjesto sa 30 bodova. No, pobjedama su im se približili Istra i Inter na svega tri boda, dok Varteks i Međimurje zaostaju četiri boda za Zadrom. Budući da su ostala svega četiri kola do kraja, svakako treba biti na oprezu i pokušati što prije riješiti pitanje ostanka u ligi.
– Kao što sam već rekao, našli smo se u složenoj situaciji, međutim, sami smo za to krivi. Doveli smo se u položaj da nam je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska. Također, umjesto imperativa pobjede koji će nas pratiti u posljednjim kolima, mogli smo imati određenu mirnoću s kojom je puno lakše igrati. No igramo još dvije utakmice kod kuće i držimo sve u svojim rukama – kazao je Surać.