Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

11 proizvođača na proljetnim Danima sunca

18.04.2012. 22:00
11 proizvođača na proljetnim Danima sunca


U povodu Dana planeta Zemlje udruga „Eko-Zadar” organizira 23. sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca”. Sajam će se održati na Narodnom trgu u Zadru 20. i 21. travnja 2012. u vremenu od 8 do 15 sati.
Svoje proizvode ponudit će 11 proizvođača. S područja Zadarske županije sudjeluju OPG Drago Drmić i Ljekovito bilje „Jerkin” iz Zadra, OPG Eugen Novaković iz Posedarja, Solana Nin d.o.o. i OPG Julijan Lonić iz Bibinja. Na sajmu će svoje proizvode ponuditi i OPG Aralica iz Šibenika, Bokun d.o.o. iz Splita, Batlan d.o.o. iz Otoka kod Sinja, „Kulin” iz Piškorevaca kod Đakova, Kasiopea iz Bjelovara i Sapunoteka iz Šibenika.
I ovaj sajam „Dani sunca” održava se pod motom „Živjeti dobro!”. Riječ je o poruci koja se održava u sajmenoj ponudi koja uključuje gurmanske delicije, piće, kozmetiku i biljne pripravke proizvedene na tradicijski način. Na sajmu će se, među ostalim, naći domaći keksi i likeri Drage i Jolande Drmić, biljni pripravci s potpisom Jerkin koje treba potražiti u petak, smokvenjaci Eugena Novakovića, cvjetna sol Solane Nin, aromatična vina Julijana Lonića koja će biti ponuđena samo u subotu, likeri i rakije Branke Aralica, „Bokunovi” voćni sokovi i džemovi, cetinski sir „Alkar” i najpoznatija slavonska delicija – kulen. Sajam se održava uz potporu Grada Zadra, Upravnog odjela za poljoprivredu i razvitak otoka u iznosu od 7.000 kuna.