Birkić: Grad Biograd troši preko dva milijuna kuna godišnje za reprezentaciju i samopromociju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA
Je li Grad Biograd svjestan posljedica zbog neizvršenja svojih obaveza - upitali su se mladi biogradski SDP-ovci

Proračunom grada Biograda za stipendije studenata s tog područja bilo je predviđeno 730 tisuća kuna u 2010. godini te 320 tisuća kuna u 2012. godini. Do sada studentima nije isplaćena niti jedna stipendija, izjavio je predsjednik GO Foruma mladih SDP-a Biograd Ivan Birkić, a što je bio i povod za sazivanje jučerašnje konferencije u prostorijama SDP-a u Zadru.

- Grad Biograd se trudi osigurati stipendije što je pohvalno, međutim, pitanje je zašto se te stipendije ne isplaćuju? Studenti ne dobivaju nikakve odgovore po pitanju toga. Po ugovoru prestanak isplate stipendije dolazi samo u slučaju ako student ne izvršava svoje obaveze, odnosno ako ne upiše sljedeću akademsku godinu, ako je pravomoćno osuđen za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske ili ako je isključen iz obrazovne ustanove. Jednostavno nije moguće da niti jedan student potpisnik stipendije nije uspio upisati narednu akademsku godinu, ili da su svi studenti osuđeni za kazneno djelo protiv Republike Hrvatske, kazao je Birkić, dodajući kako je po ugovoru jedino moguće da nastupe izvanredni uvjeti, no koliko je njima poznato njih nije bilo jer grad Biograd troši preko dva milijuna kuna godišnje „za reprezentaciju i samopromociju".

- Je li grad svjestan da kod neizvršenja ugovorne obveze postoji mogućnost da studenti sudskim putem zatraže isplatu stipendije koja im je zajamčena, odnosno je li grad svjestan posljedica koje mogu nastupiti zbog neizvršenja svojih obaveza? Koliko će to koštati građane Biograda? - upitao je Birkić.

Potpredsjednica gradskog vijeća Grada Biograda Anka Merdić kazala je kako se svi vole hvaliti mladima i zaklinjati kako su oni naša budućnost i nada.

- Međutim, kada im treba pomoći onda vidimo što je to. Gradonačelnik Biograda se uvijek deklarativno ranijih godina zaklinjao da se bez obzira na situaciju ma kakva ona bila, pa čak i ovakva recesijska koja je sada na snazi, da će stipendije biti te koje će zadnje doći u pitanje i da će zaista to biti uvijek prvo. Međutim, vidimo da ima sredstava za neke izdatke za koje sigurno ne bi trebalo biti tako da je to nedopustivo, zaključila je Merdić.

Do 2010. godine grad Biograd je imao 95 stipendista i koliko im je poznato do sada nitko od tih studenata nije uputio tužbu, odgovorili su jučer na upite novinara biogradski SDP-ovci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno