Novi ciklus fotografskog projekta "Rakurs 5"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA
Sanja Kulušić je mlada 'freelance' fotografkinja iz Šibenika

Fotografski projekt "Rakurs 5" koji se već nekoliko godina pod okriljem udruge "Šigureca" održava u Zadru u srijedu je započeo novi ciklus.

- Ove godine ćemo se usmjeriti prema edukaciji, pa će tako glavna događanja u sklopu "Rakursa 5" biti predavanja i radionice. U planu su nam tri predavanja mladih hrvatskih fotografkinja i fotografa, a ovo prvo će biti o konceptualnoj modnoj fotografiji, kazala nam je Vjekoslava Verić iz organizacije ovogodišnjeg izdanja "Rakursa 5".

Predavanje na temu "Konceptualna modna fotografija" u izložbenoj je dvorani Znanstvene knjižnice Zadar održala Sanja Kulušić, predstavljena kao mlada 'freelance' fotografkinja iz Šibenika, čiji je objektiv zavirio i na prošlogodišnji Cro-A-Porter. Sanja se, kazala je, fotografijom počela baviti prije pet godina (sada ima dvadeset i tri), a u počecima je fotografirala portrete. Učlanila se u šibenski fotoklub, sudjelovala na nekoliko izložbi te osvojila nekoliko nagrada. Iza nje su dvije samostalne i više skupnih izložbi među kojima se ističu izložbe u Sarajevu i Zagrebu. U sklopu svog teorijskog predavanja predstavila je glavne aktere među profesionalnim modnim fotografima kao i njihova djela. O razlici između obične modne fotografije i konceptualne modne fotografije kazala je kako potonja za razliku od prve mora imati priču i razrađen koncept. Nadalje, kazala je kako rado koristi "Photoshop" te kako za ovu vrst fotografije treba poznavati osnove modnog 'stylinga', fotografskih efekata i specifičnih načina obrade fotografije, znanje o studijskoj rasvjeti i korištenju prirodnog svjetla.

Nakon teorijskog djela održala je i radionica na istu temu u kojoj su sudjelovali neki od posjetitelja predavanja. Iduće predavanje u sklopu "Rakursa 5", kazali su organizatori, održat će se u lipnju.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno