Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Zadar čita” u Pagu

18.04.2012. 22:00
“Zadar čita” u Pagu


Drago nam je što smo dobili priliku promovirati radove naših članova, a ujedno i promovirati književnost. Članovi našeg društva imaju različitu književnu orijentaciju, a mi se trudimo njegovati upravo tu različitost, rekao je Nezirović


U organizaciji Gradske knjižnice Pag, u sklopu manifestacije “Zadar čita”, u Kneževom dvoru u Pagu održana je književna večer na kojoj su se kratkim pričama predstavili članovi Književnog društva ZaPis iz Zadra: Robert Nezirović, Želimir Periš, Mario Padelin, Elvis Serdar i Vlatka Basioli. Manifestacija “Zadar čita” održava se od 2009. godine, a od ove godine se proširila na cijelu Zadarsku županiju. Robert Nezirović, predsjednik Književnog društva ZaPis je rekao kako je društvo osnovano u Zadru 2009. godine.
– Svake godine imamo sve više članova i otvoreni smo za suradnju. Drago nam je što smo dobili priliku promovirati radove naših članova, a ujedno i promovirati književnost. Članovi našeg društva imaju različitu književnu orijentaciju, a mi se trudimo njegovati upravo tu različitost, rekao je Robert Nezirović.
Želimir Periš, po struci programer, pročitao je tri kratke priče, među kojima je posebno zanimljiva bila “Banana”, a Mario Padelin, fizioterapeut i kolumnist Zadarskog lista pročitao je kolumnu “Saga o majstorima”.
– Ova kolumna govori o jednom dijelu naše svakodnevnice. Nakon što je objavljena bilo je i neugodnih reakcija, ali u kolumni se govori o onome što se doista događa kada nam zatreba majstor, rekao je Mario Pedelin.
Elvis Serdar, po struci poduzetnik, pročitao je svoju priču “Bolna depilacija”. Studentica Vlatka Basioli je, kao nova članica Književnog društva ZaPis, u Pagu imala svoj prvi javni nastup. Pročitala je svoje kratke priče “Negdje blizu baze” i “Krug prijateljstva i ljubavi”. Robert Nezirović, koji radi kao voditelj stručne knjižnice Opće bolnice u Zadru, pročitao je svoju priču “Nacionalna osviještenost”.
– Kao bibliotekar u bolnici shvatio sam kako se oko mene događaju razne priče od kojih su mnoge vrlo zanimljive, a iz iskustva u bolnici nastala je i priča “Nacionalna osviještenost” koja govori o stvarnim ljudima čija su imena promijenjena, osim jednog prezimena koje je i temelj radnje, rekao je Nezirović.
Gostovanje članova Književnog društva ZaPis je za poklonike književnosti u Pagu bila dobra prilika za upoznavanje dijela književnog stvaralaštva Zadra.