Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zvonko Mišlov izišao iz HNS-a

18.04.2012. 22:00
Zvonko Mišlov izišao iz HNS-a


Vesna Sabolić je još prije nego što sam podnio ostavku na mjesto predsjednika podružnice kontaktirala s članovima i tražila novog predsjednika, rekao je Mišlov


Zvonko Mišlov je na skupštini podružnice HNS-a Kali, održanoj u utorak, podnio ostavku na dužnost predsjednika podružnice, izvijestio je u priopćenju u kojem je dodao i kako će podnijeti zahtjev za istupanje iz članstva u stranci. Do izborne skupštine podružnicu u Kalima vodit će potpredsjednik Pero Kolega.
Mišlov je prethodno, u travnju prošle godine, odstupio s funkcije predsjednika Županijske organizacije HNS-a iz razloga što delegati na izvještajnoj skupštini nisu prihvatili njegovo izvješće o radu. Za predsjednika Županijske organizacije bio je izabran u studenom 2009. kada je s tri glasa prednosti pobijedio Vesnu Sabolić. Nakon Mišlovljeve ostavke, na dužnost predsjednice ŽO HNS-a izabrana je Vesna Sabolić.
– Moja odluka ima izravne veze s načinom na koji sam bio smijenjen s dužnosti predsjednika ŽO HNS-a, odnosno s razlozima zbog kojih moje izvješće nije bilo prihvaćeno. Neposredno prije bile su formirane dvije podružnice i delegati iz tih podružnica bili su protiv mog izvješća iz razloga što su bili izmanipulirani. Trebalo je ipak vrednovati moj dotadašnji rad; 10 godina sam bio član HNS-a, a predsjednik Županijske organizacije godinu dana. Mogli su makar biti suzdržani. Što se tiče mog sadašnjeg podnošenja ostavke, čekao sam da prođu parlamentarni izbori jer sam i sam dosta radio na tome da do promjene vlasti dođe. Na istupanje iz stranke dodatno me potaknulo to što je predsjednica Županijske organizacije Vesna Sabolić još prije nego što sam podnio ostavku na mjesto predsjednika podružnice kontaktirala s članovima i tražila novog predsjednika. To su staljinističke metode s kojima se ne mogu složiti, rekao je Mišlov.
Na pitanje hoće li ući u neku drugu stranku odgovorio je kako će svakako nastaviti javno djelovati i govoriti o problemima u društvu, a posebno o problemima otoka i otočana.
– Vrijeme će pokazati hoću li to činiti kao nestranačka osoba ili kroz političku stranku, kazao je Mišlov.


Sabolić: Bilo bi pristojno da me je Mišlov obavijestio da odlazi




Prozvana županijska predsjednica HNS-a Vesna Sabolić odgovora kako je članove podružnice u Kalima kontaktirala nakon što je što je u medijima Zvonko Mišlov najavio kako će izići iz stranke i sa sobom povući dio članova.
– Kao predsjednica ŽO HNS-a kontaktirala sam članove da utvrdim pravo stanje u podružnici u Kalima. Politički pristojno i odgovorno ponašanje bilo bi da me je predsjednik podružnice obavijestio o svojoj namjeri prije nego što se obratio medijima, no to je ionako sada već nebitno formaliziranje. Ne znam razloge zbog kojih je Mišlov odlučio izići iz stranke osim onih koje navodi u medijima. Na svakom je članu HNS-a da bira političku opciju koja mu odgovora, a u ovom je slučaju je jasno da HNS više nije njegov izbor, komentirala je Sabolić.