Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hrvoje Visković sudit će Anti Kurtoviću zbog prijevara

Autor: Minja Gugić

18.04.2013. 22:00
Hrvoje Visković sudit će Anti Kurtoviću zbog prijevara

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon što je 8. veljače ove godine rješenje o razdvajanju postupka postalo pravomoćno, a radi se o 52 kaznena djela prijevare za koje je optužen 32-godišnji Zadranin Ante Kurtović, jedan od aktera afere leasing, glasnogovornica Općinskog suda u Zadru Katarina Zdunić, jučer nam je potvrdila kako je spis dodijeljen sucu toga suda Hrvoju Viskoviću. Datum početka suđenja naravno, nije još određen jer sucu treba vremena da prouči spis.
Što se tiče nastavka suđenja u aferi leasing na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Enke Moković, ovaj put bez dogovora s odvjetnicima, sutkinja ga je zakazala za 15. svibnja. Na prošlom je pokušaju početka sudskog procesa prije mjesec dana, odgodu zatražio Boris Jukić, novi branitelj trećeokrivljenog Ante Kurtovića zbog pripreme obrane, ali i zbog toga što je zatražio izuzeće sutkinje Enke Moković što je v. d. predsjednik suda Vladimir Mikolčević – odbio.
Prvooptuženi u slučaju višemilijunskih prijevara u kupnji skupocjenih automobila i plovila je podsjećamo, dipl. oec. Dejan Pupovac (36), direktor prodaje u Autokući Zadar, drugooptuženi je njegov kolega dipl. ing. Niko Lisica (34) iz tima za financiranje i Audi-prodaju, dok je četvrti, odmah iza Kurtovića, dipl. pravnik Milan Rajlić (64), direktor te Autokuće. Potom kao petooptuženi slijedi Marin Mišković (39), pomorac iz Povljane na otoku Pagu.