Pitajte Čistoću na Narodnom trgu

Slika korisnika admin
Autor: 

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, udruga „Eko- Zadar" i „Čistoća" d.o.o. danas organiziraju „Dan Čistoće" na Narodnom trgu.  Između 9 i 14 sati građani će imati priliku s djelatnicima „Čistoće" i članovima udruge „Eko-Zadar" porazgovarati o svemu što ih zanima vezano uz odvojeno sakupljanje otpada koje počinje razdvajanjem otpada kod kuće, te sa sobom ponijeti „Vodič za pravilno odlaganje otpada na području Grada Zadra" kao i vrećice za odlaganje ostalih polimera, odnosno nepovratne plastične ambalaže, ali i edukativnu slikovnicu „Eko-Maca" i bojanku namijenjenu djeci. Najmlađi sugrađani moći će se na zabavan način upoznati s idejom razdvajanja otpada posredstvom „Petka", „Metka"  „Papirka" i „Staklenka" - posuda za razdavanje otpada prilagođenih upravo edukaciji djece.

Uz to će biti moguće pogledati izložbu fotografija radova nastalih u sklopu radionica umjetničkog oplemenjivanja staklenog i plastičnog otpada, te oslikanih platnenih vrećica. Radionice oslikavanja platnenih vrećica redovita su aktivnost unutar projekta „Reciklirajmo zajedno!" kojeg provode „Eko-Zadar" i „Čistoća", a čiji je cilj potaknuti građane/ke da plastične vrećice zamijene platnenima. Ove se radionice provode u osnovnim školama i u domovima za starije osobe.

„Dan Čistoće" je prvi put organiziran u listopadu prošle godine.

U ponedjeljak 22. travnja, na sam Dan planeta Zemlje, u organizaciji udruge „Eko-Zadar" i „Čistoće" održat će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, s početkom u 12 sati, javna tribina na temu „Mogućnosti i nedostatci trenutnog sustava gospodarenja otpadom". Na tribini će sudjelovati tehnički direktor „Čistoće" d.o.o. Dragan Maračić, voditelj Odlagališta otpada Tomislav Stipić i predsjednica udruge „Eko-Zadar" Atana Grbić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno