Pobijedile dvije zadarske škole

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Društvo Crvenog križa Zadarske županije organiziralo je u  Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje Međužupanijsko natjecanje mladih iz prve pomoći za osnovne i srednje škole. Na natjecanju je sudjelovalo 60 natjecatelja iz pet osnovnih i pet srednjih škola. Učenici su odmjerili snage u pokaznim vježbama u pružanju prve pomoći te u teorijskom dijelu koji je bio vezan uz povijest Međunarodnog i Hrvatskog Crvenog križa, kao i ljudska prava i prava djece. Na natjecanju su sudjelovala Gradska društva Crvenog križa iz Zadra, Gračaca, Kina, Drniša i  Šibenika. Ovo je šesta godina otkako se organizira Međužupanijsko natjecanje za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju.

- Interes je dosta dobar, iako se nisu odazvale sve škole. Naime, mi  uputimo okružnicu svim osnovnim i srednjim školama da izaberu ekipe  i odaberu mentore. Mi im damo jednog liječnika koji educira mentore,  kazao je Bore Galac iz Gradskog društva Crvenog križa Zadar. Pobjednici  natjecanja su Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, škola  domaćin, u kategoriji pomlatka, te Gimnazija Jurja Barakovića, u kategoriji srednjih škola, dakle obje škole iz Zadra. Učenici ovih dviju škola sudjelovat će na Državnom natjecanju koje će se održati 8. i 9. svibnja u Splitu.

- Vrlo je važna edukacija učenika. Ono što još možemo istaknuti je kako u provedbi ovog natjecanja imamo volontere koji su prijašnjih godina  kao učenici sudjelovali na natjecanjima. Dakle, neki od njih ostanu kao  trajni suradnici, dok druge životni put odvede na drugu stranu, kazao je  Galac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno