Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tour of Croatia sutra stiže do Zadra

18.04.2017. 22:00
Tour of Croatia sutra stiže do Zadra


U Biogradu na Moru nalazi se drugi bonifikacijski sprint na etapi po uzoru na Tour de France i Giro d’Italia. Biciklisti zatim ulaze u Sveti Filip i Jakov, Turanj i Sukošan, koji će i vizualno obogatiti kulise ove etape
Međunarodna biciklistička utrka Tour of Croatia održava se treću godinu zaredom. Na trasi dužoj od 1000 kilometara od 18. do 23. travnja kroz šest etapa prolazi cijelim teritorijem Republike Hrvatske.
Sutra, 20. travnja na rasporedu je treća, najduža dionica ovogodišnje utrke, čak 237 kilometara duga etapa između Imotskog i Zadra. Nakon prolaznog cilja u Šibeniku, slijede tehnički složeni prolasci kroz turistička središta Pakoštane i Biograd na Moru, u kojem se nalazi drugi bonifikacijski sprint na etapi po uzoru na Tour de France i Giro d’Italia. Biciklisti zatim ulaze u Sveti Filip i Jakov, Turanj i Sukošan, koji će i vizualno obogatiti kulise ove etape.
Jadranska magistrala (D8) od Draga do Zadra praktično će za sav promet biti zatvorena u vremenu od 13.30 sati do poslije 17 sati. Ograničenje prometa provodit će se uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije. Policija zbog sigurnosti zatvara cestu 15-ak minuta prije prolaska biciklističke karavane te je otvara neposredno nakon prolaska zaštitnice, posljednjeg policijskog automobila.
Kako će se biciklisti s Jadranske magistrale spusti u Pakoštane, Biograd na Moru, Sv. Filip i Jakov, Turanj i Sukošan sutra je u ovim mjestima posebna regulacija prometa. U navedenim mjestima prometnice će biti zatvorene za sav promet uz zabranu parkiranja.
U Dragama se biciklisti očekuju u 14.30 sati a u Pakoštanima u 14.45 sati kad s Jadranske magistrale ulaze u ovo mjesto. Glavnom pakoškom ulicom pored crkve Uznesenje Gospodinovo dolaze na rivu gdje će se pokraj spomenika Franje Tuđmana, ulicom Bruna Bušića te Francuskom ulicom pokraj igrališta NK Pakoštana uključiti na Jadransku magistralu.
U Biogradu na Moru biciklisti se očekuju oko 15 sati kad s Jadranske magistrale skreću na glavnu ulicu Franje Tuđmana s kojom dolaze na biogradsku rivu. Voze se uz obalu Poluotoka prema hotelu IN i Marini Kornati do Specijalne bolnice za ortopediju od kud Primorjem voze do Sv. Filip i Jakova.


ZAbrana parkiranja na više lokacija u ZAdru


Tvrtka Obale i lučice izdala je priopćenje u kojemu mole građane da zbog održavanja ove biciklističke utrke već od danas, 19. travnja u 12 sati ne parkiraju na parkiralištu kod mosta lijevo i desno od plana grada, na Liburnskoj obali od mosta do rampi za trajekt uz more, od Lančanih vrata preko Trga Tri bunara dalje ulicom Božidara Petranovića , ulicom Zadarskog mira 1358, Mihovila Pavlinovića , Ruđera Boškovića i Ante Kuzmanića do Kopnenih vrata. U srijedu od 12 sati pauk vozila će s parkirališta u navedenim ulicama premještati vozila zbog postavljanja ograda i ciljne bine. Parkirališta i promet će biti zatvoreni do četvrtka 20. travnja u 17.30 sati.