Čemu tumbati epizode?

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA
PIXSELL

NAPRIJED IVANA! NAPRIJED LORETA!

Vidim da nas se skupilo više gledatelja koji pratimo „3,2,1 kuhaj“, a svi zajedno imamo nešto zajedničko – navijamo za Loretu i Ivanu. Već sam rekao da su skoro svi natjecatelji simpatični, ali da su ove naše Zadranke ipak malo simpatičnije od ostalih. Ono što bih htio sada naglasiti je jedna činjenica, a radi se o tome da su njih dvije uvjerljivo najviše zaslužile titulu za „fair-play“. Naime, ako malo obratite pažnju, one od svih natjecatelja najdostojanstvenije primaju kritike, ocjene i sve što ide uz to. Nema sarkastičnih komentara, ispada bijesa, prijetnji odlaskom i sličnih stvari. Ne, njima je sve smiješno i veselo. Dobiju tri jedinice, a ponašanje im je isto kao i kada su dobile tri desetke. Iz aviona se vidi da su se one ovdje došle zabaviti, prema svima su korektne i to je veća vrijednost nego da svaki put dobivaju visoke ocjene. Kao negativan primjer spomenuti ću bradatog Ottoa i njegovu partnericu koja iako vodi, i po svemu sudeći radi se o kandidatima za konačnu pobjedu, žali i prigovara što su dobile isti broj bodova kao i protivnici „iako je naš tanjur bio ljepše dekoriran“. Zato, naprijed Ivana i Loreta, sve do konačne pobjede.

MUTNA SERIJA

Na „RTL Koccici“ se sve do navečer emitiraju dječje serije i crtani filmovi, mahom glupi u kojima neki roboti pričaju i rade gluposti. Navečer, kada djeca odu spavati, na tom se programu puštaju dobre humoristične serije, ali i tu ima problema. Iako su „Bračne vode“, „Alf“ ili “Zvonili ste milorde“ vrhunski producirane serije, a neke su i godinama snimane tako da ih se nakupilo, ipak tih epizoda nema bezgranično puno i, prije ili kasnije, sve ćemo ih pogledati. U tom slučaju, RTL jednostavno reprizira sve epizode, a pošto ih nismo baš sve uspjeli pogledati, onda to i nije neka nesreća. Nakon što ih ponovno pogledamo, onda RTL krene s reprizom i treći put. Meni osobno to ne smeta, jer radije gledam tri puta istu epizodu „Bračnih voda“ nego neke gluposti, ali problem je kada se netko pametan sjeti pretumbati epizode pa emitira danas epizodu broj 64, sutra broj 35, a prekosutra broj 82. naravno da onda nastane pometnja jer neki likovi koji su umrli odjednom ožive /Čarli u „2 i pol muškarca“ npr./, neki koji su danas momci i djevojke već sutra imaju pet godina i sve to stvara nepotrebni kaos.

Najnovija serija je „Svi vole Raimonda“ koja spada među uspješnije američke sitcomove, što opet znači i dugotrajnije. Nije to loše, pogotovo je lik svekrve blistavo urađen, ali nešto sam primijetio. Ta je serija mutna. Prvo sam mislio da su mi se zamaglile naočale, pa da nešto nije u redu s televizorom, ali ne! Za razliku od ostalih serija koje nam emitiraju, ova kao da je snimana kamerom na kojoj ne radi autofokus, a snimatelj nije uspio izoštriti sliku. Pa tako 375 epizoda. Čudno.

NASTAVAK LJUBAVNE ROMANCE

Kao što to biva zadnjih dvadesetak godina, jedna od najljepših priča koju smo mogli čuti se nastavlja i to sretno. Radi se naravno o ljubavi rode Malene i rodana Klepetana. Sve je bilo sretno do prošle godine kada je Klepetan opasno zakasnio i našao Malenu u nevjeri, naljutio se, porazbijao jaja, ali srećom završilo je dobro i sada su svi opet sretni i zadovoljni, kako rode tako i gospodin Stjepan Vokić koji još uvijek nije dobio nagradu „Ponos Hrvatske“ ili neku sličnu jer se očigledno radi o uistinu, ali uistinu dobrom čovjeku i već bi bilo vrijeme da mu se donira hrane da ne mora čovjek po cijele dane loviti ribu za prehraniti svoju pernatu obitelj. Klepetan je poučen prošlogodišnjim iskustvom došao dva tjedna ranije i tako izbjegao moguće neugodnosti za sebe i svoju obitelj. S druge strane, nije mi jasno zašto on uopće ide na taj daleki i iscrpljujući put s kojega nikad nisi siguran da ćeš se živ vratiti. Što daljina, što umor, a što prokleti i primitivni ljudi koji se zabavljaju tako da pucaju na božja stvorenja radi vlastitog perverznog zadovoljstva. Jedan takav je svojevremeno ozlijedio i Malenu i zato je ostala trajni invalid. Kako li se taj osjeća kada vidi cijelu ovu priču? Kako? Nikako, jer to i nije čovjek.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (3 glasova)