VELIKA FOTOGALERIJA: Na Rivi otvorena četvrta vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra"

Slika korisnika valentinam
Branko Dukić, gradonačelnik, osvrnuo se upravljanje zelenih površina u našem gradu te je rekao kako je hortikulturno uređenje naselja prvi dojam kojeg posjetitelji nose kućama
Marin GOSPIĆ
Izložba ostaje otvorena do nedjelje popodne

Na zadarskom Forumu otvorena je danas 4. Vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra", a građani će moći gradskom rivom prošetati i uživati u prekrasno uređenim gredicama, kao i kupiti cvijeće sve do nedjelje poslijepodne, kada se izložba zatvara.

- Ove godine izložbu Cvijet Zadra tematski smo vezali uz biciklističku utrku Tour od Croatia te smo na mulu postavili instalaciju s cvjetnim biciklima, rekao je Lenko Ugrinić, direktor Nasada prilikom otvorenja izložbe te je pozvao građane da uživaju u cvijeću.

Branko Dukić, gradonačelnik, osvrnuo se upravljanje zelenih površina u našem gradu te je rekao kako je hortikulturno uređenje naselja prvi dojam kojeg posjetitelji nose kućama.

- Kao gradonačelnik ponosan sam na građane koji brinu o zelenim površinama, poglavito parkovima. Na žalost priroda čini svoje i stara stabla treba mijenjati novima. Svako novoposađeno stablo, a lani ih je bilo 500, nova je trajna vrijednost, jednako važna kao cesta, kanalizacija ili vodovod. No komunalne potrebe grada ponekad ostavljaju negativni trag - bilo da je riječ o fafarikuli u Vruljici ili lipi na Bulevaru, rekao je Dukić dodavši kako imaju obavezu čuvati prirodu i iznova je vraćati čovjeku.

Najavio je kako će sutra biti u park šumi Musapstanu gdje će zajedno s komunalnim tvrtkama imati akciju čišćenja. Istaknuo je kako treba podizati svijest o očuvanju prirode.

Prilikom otvorenja dodijeljene su nagrade za najljepše kreacije cvjetnih gredica, te je prvu nagradu za kreativni izraz u oblikovanju prostora dobio Zagrebački holding podružnica Zrinjevac. Drugo mjesto u istoj kategoriji pripalo je tvrtki Unicom d.o.o. iz Osjeka. Treće mjesto osvojila je tvrtka domaćin Nasadi d.o.o. iz Zadra.

Najromantičnijom gredicom proglašena je ona koju su uredili djelatnici tvrtke Parkovi d.d. iz Varaždina. Najoriginalniji spoj cvijeća i mora dobila je tvrtka Parkovi i nasadi iz Splita. Nagrada Turističke zajednice Grada Zadra pripala je tvrtki Calegra hortikultura iz Zagreba, a nagrada za suvremeni izričaj cvjetne instalacije dobila je Udruga obožavatelja božura iz Zagreba. Posebnu nagradu za kreativnost cvjetne instalacije dobila je tvrtka Nasadi d.o.o. iz Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)