Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dukić: Centar moramo sagraditi čim prije

19.04.2019. 09:56
Dukić: Centar moramo sagraditi čim prije


U zadarskoj Gradskoj vijećnici upriličeno je svečano potpisivanje ugovora za dovršetak Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama "Mocire." Ugovor su potpisali gradonačelnik Zadra Branko Dukić i vlasnik građevinske tvrtke Krekić avangard, Siniša Krekić. Uz pročelnike nadležnih odjela i udruga za autizam i Down sindrom, potpisivanju ugovora nazočila je i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Marija Pletikosa.
Gradonačelnik Dukić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, ističući kako ga sklapaju s najpovoljnijim izvođačem provedenim u postupku javne nabave:
– Dokumentacija je opsežna, rokovi kratki, a iznos popriličan, 19 milijuna kuna bez PDV-a. Želim zahvaliti Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstvu znanosti i obrazovanja koji su nam u čitavom ovom procesu dovršetka "Mocira" bili podrška i pouzdan partner. Dogovorili smo zajedničko financiranje potrebnih radova na rekonstrukciji objekta, izgradnji sportske dvorane, dogovorili opremanje i priveli posao kraju. A posao je trajao godinama, ne treba sada ni spominjati objektivne okolnosti s kojima smo se sudarali. Kada se jednom opečeš, onda na hladno pušeš, kaže poslovica, ali danas sam uvjeren da smo pred konačnim dovršetkom Centra – najavio je Dukić, dodajući kako ih čeka i skorašnje potpisivanje ugovora za poslove nadzora.
Otkako je stupio na ovu dužnost "Mocire" su za njega glavna preokupacija, naglasio je, izražavajući i zadovoljstvo zbog izgradnje nove osnovne škole te otvaranja popodnevnih vrtićkih smjena:
– Sretan sam i zbog jučerašnjeg potpisivanja predugovora za početak gradnje novih stanova iz programa POS-a, što je dio nastojanja da održimo i razvijamo naš Zadar kao grad mladih. Tu je i poruka i našem izvođaču da nemamo više prava na grešku te da Centar moramo sagraditi čim prije jer svi znamo što to znači za grad Zadar – poručio je gradonačelnik.
Uskoro opširnije …