NA VELIKI PETAK Pitam ja vas tko ima za skupu ribu!?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na zadarskoj ribarnici od srdela do škampa...
Bilo bi bolje da se bolje prodaje skuplja riba, no kriza je i najbolje mi idu srdele. Cijena im je svega 20 kuna za kilogram tako da se najprije prazni upravo ta kašeta. A ostalo, kako što. Najslabije se prodaju škampi koji su po 250 kuna za kilogram i po mom mišljenju stvarno su precijenjeni, rezimira prodavačica Marica
Arif SITNICA
Očekivana gužva zbog potrage za ribljim ručkom

Veliki petak je, očekivano, napunio zadarsku ribarnicu. Kako ribom, koje je danas bilo u izobilju, tako i kupcima koji su shodno tradiciji, zapravo postu, nahrlili kako bi kupili što bolje i što povoljnije.

- Zadovoljna sam. I danas i inače. Ribe ima, a i kupaca. Doduše, bilo bi bolje da se bolje prodaje skuplja riba, no kriza je i najbolje mi idu srdele. Cijena im je svega 20 kuna za kilogram tako da se najprije prazni upravo ta kašeta. A ostalo, kako što. Najslabije se prodaju škampi koji su po 250 kuna za kilogram i po mom mišljenju stvarno su precijenjeni, rezimira prodavačica Marica dodajući kako ribu prodaje četiri godine i već ima svoje stalne mušterije. Među njima i Dragana Seferovića na kojeg smo naletjeli dok je kupovao girice i gavune.

- Volim kupiti ovdje u ove šarmantne dame, s osmijehom na licu priznaje gospodin Dragan.

- Danas sam se odlučio za girice i gavune jer ih ne treba čistiti, a i cijena je povoljna, kaže Seferović koji je inače iz Boke Kotorske tako da saznajemo i to da je i tamo cijena ribe slična cijenama u Zadru.

Malo dalje zaustavljamo se na drugom štandu, kod prodavačice Suzane koja je na ribarnici 15 godina. Žali se da je ovo viđeno na Veliki petak nerealna slika ribarnice.

- Dođite drugi dan pa ćete vijeti pravo stanje stvari. Ni ribe, a ni ljudi. Svi znamo da je Poluotok mrtav, a to se itekako osjeti u našem poslu. Promet je slab, a oni koji i kupuju će uzeti ono najjeftinije. Kupuje se sitna riba za 20-30 kuna po kilogramu dok ova skuplja baš i ne prolazi u zadarskih kupaca, otkriva gospođa Suzana.

- Je, u pravu je, znam to dobro jer sam tu često. Niti ima izbora, a niti kupaca. Sjećam se da su nam govorili da će manji PDV utjecati na cijene koje će pasti, no ništa se od toga nije dogodilo. Cijene nisu pale već su se digle i pitam ja vas tko ima za skupu ribu. Ja sigurno nemam i zadovoljan sam kada si mogu priuštiti malo srdela za moju staru i mene, ističe umirovljenik Krsto.

Sličnu priču doznajemo i od nekolicine drugih kupaca, uglavnom svi se žale na cijene.

Za orade i brancine malo tko ima novca, kako za one iz kavezu, tako i za one "slobodnoplivajuće".

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)