Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ružan poraz za kraj sezone

19.04.2021. 07:19


Košarkaši Jazina Arbanasa uvjerljivo su poraženi i u drugom susretu polufinala doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu. Po drugi puta u manje od tjedan dana boljim se pokazao zagrebački Dinamo koji je na Višnjiku slavio s ogromnih 52:113. Premda su domaćini u najavi dvoboja govorili da su puno toga naučili iz ogleda u Draženovom domu i da će na svom parketu »pokazati zube« favoriziranim i, realno zboreći puno kvalitetnijim gostima, već je samo otvaranje dalo naslutiti da zube mogu – tek polomiti. Igrači Marka Selina u nepune tri minute izgubili su tri lopte i promašili dvije trice bez da je iti jedna pritom dotakla obruč, a kada se tako uđe u utakmicu sve taktičke varijante i eventualne komparativne prednosti padaju u vodu. Dinamo je ubacio prvih deset poena na susretu i u preslici zagrebačkog okršaja u potpunosti diktirao ritam na parketu, prisiljavajući domaće košarkaše da srljaju iz greške u grešku, pa je semafor već na isteku desete minute pokazivao okruglih 10:30 za Dinamo. Nažalost po Zadrane, bio je to tek početak.


Dominacija Dinama
Druga dionica je donijela nešto staloženiju igru Jazina koje su prepolovile broj izgubljenih lopti i ubacile dva šuta izvan linije 6,75, no Zagrepčani niti u jednom trenutku nisu podizali nogu s papučice gasa te su praktički iz napada u napad povećavali vodstvo. Poput buldoga koji kad jednom zagrize kost više je ne pušta, nastavili su košarkaši Dinama mljeti mladiće s Višnjika pa je razlika rasla sve do plus 38 s koliko se otišlo na veliki odmor (24:62). U potpunoj dominaciji momaka u plavim dresovima prvi među jednakima bio je iskusni Nenad Delić koji je prvo poluvrijeme završio s 13 poena i sa stopostotnim šutom iz igre (6-6), no prava je istina da su gosti u svakom aspektu košarkaške igre nadigrali mlade Zadrane koji nisu bili ni sjena one momčadi koja je ligaški dio natjecanja završila na trećem mjestu. Istine rade, Jazine su u doigravanju nastupile bez trojice najboljih igrača koji su ove sezone obukli dres razvojne momčadi Zadra. Jalone Friday i Dino Butorac još ranije su napustili klub u potrazi za boljim angažmanima, dok je Marko Šarac zbog ozljede koljena zadobivene na utakmici protiv Omiša propustio polufinalne susrete, na što treba nadodati i nedavnu pauzu zbog koronavirusa, ali od domaćina se definitivno očekivao čvršći opor.


«Točka na i«
Semafor je već sredinom treće četvrtine pokazivao »sibirskih« minus 46 iz domaće perspektive (26:72), a da nije bilo dobre role Matuline i nekoliko slobodnih bacanja Dinamo je već uoči posljednje dionice mogao otići i na okruglih 50 razlike. Za taj se »jubilej« trebala sačekati 34. minuta kada je Luka Šušak zabio za 41:91, a isti je igrač svojom četvrtom tricom, i ukupno 15. gostujućom, u posljednjim sekundama stavio »točku na i« jučerašnjeg dvoboja pogodivši za konačnih plus 61. Petoricu dvoznamenkastih u redovima Dinama predvodio je Ivan Nakić-Vojnović s 20 koševa, dok je statistički najefikasniji kod Jazina bio Tomislav Mihael Buljan s 11 poena i osam skokova.
JAZINE A. 52 – DINAMO Z. 113
(10:30, 14:32, 16:23, 12:28)
ZADAR – Dvorana 3 ŠC Višnjik. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Roko Hordov i Frane Mjeda.
JAZINE A.: Paponja 3, Matulina 8, Beljan 2, Vujičić 2, Korman 6, Horvat 7, Klarica 9, Buljan 11, Šarac, Dević Obradović 4. Trener: Marko Selin.
DINAMO Z.: Jurič 7, Garafolić 6, Nakić-Vojnović 20, Vidović 15, Delić 16, Jablan, Maljić 12, Šušak 14, Rezo 3, Torić 9, Majić 2, Bušić 9. Trener: Milan Ličina.