Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

I bez dvorane uspješna sezona

Autor: Nebojša Gunjević

18.05.2009. 22:00
I bez dvorane uspješna sezona


Kadetkinje su osvojile Treću A ligu, mlađe kadetkinje osvojile su gradsko i županijsko natjecanje osnovnih škola u odbojci te su u finalu Prvenstva Dalmacije tijesno izgubile od Trogira – napominje Karlo Lisica


 Odbojkašice Arbanasa sezonu u Drugoj ligi završile su na osmom mjestu. Karla Lisicu, predsjednika kluba i trenera, pitali smo vidi li to kao uspjeh ili neuspjeh.
– Završiti sezonu blizu sredine tablice i ne biti nadigran ni od jedne ekipe u ligi, u trenutku kada smo još u 10. mjesecu ostali bez dvorane, po mom mišljenju, velik je uspjeh. Pokazatelj je to da i s minimalnim brojem treninga ekipa može postići uspjeh ako se daje sve od sebe.
Imali ste ovu sezonu dosta poteškoća.
– Problemi su najviše vezani za gubitak dvorane u Arbanasima koja je konačno službeno ponovno otvorena tek prije nekoliko dana. Termini koje smo velikodušno dobili od Policijske uprave bili su rano popodne kada su djevojke uglavnom u školi. Treba naglasiti da u klubu postoje sve odbojkaške selekcije, ukupno 100 djevojaka, te da je trebalo omogućiti nesmetano treniranje svih kategorija. Veliki problem predstavljala je i narušena komunikacija između trenerice Božene Janjiš i seniorskog pogona koji je vodila te je nakon početne pobjede nad Šibenikom umalo došlo do raspada seniorske ekipe, nakon četiri uzastopna poraza. Tada sam se silom prilika morao vratiti na seniorsku klupu te se situacija u tom segmentu normalizirala, a ekipa je s dna krenula prema sredini ljestvice.
Uspjesi mladih
Koje trenutke možete navesti kao pozitivne?
– Kadetkinje su osvojile Treću A ligu i vjerujem da će to potvrditi u posljednjem kolu protiv Makarske. Mlađe kadetkinje osvojile su gradsko i županijsko natjecanje osnovnih škola u odbojci te su u finalu Prvenstva Dalmacije tijesno izgubile od Trogira i postigle povijesni uspjeh za OŠ Krune Krstića osvojivši drugo mjesto. U Trećoj B ligi osvojile su izvrsno treće mjesto. Nastupili smo na međunarodnom turniru u Kranju, ove godine nastupit ćemo još u mađarskom Debrecenu te talijanskom Sondriu. U ekipu se vratila i Lucija Duka koje se pokazala velikim pojačanjem ove sezone.
Kakav je bio pojedinačni učinak igračica?
– U seniorskoj konkurenciji najkonstantniju formu, uz povremene oscilacije pokazale su Andrea Sorić i Lucija Duka na poziciji primača – napadača. Sve bolje se adaptira na ulogu prvog tehničara i Ivka Frleta te na liberu Matea Marinović. Iva Čotrić polivalentna je igračica koja je iskoristiva na nekoliko pozicija, a velike utakmice očekuju se i od Claudije Komazec i novopristigle Marije Kero na poziciji srednjeg blokera. Dolores Vučetić je trenutačno jedan od najvećih potencijala na poziciji korektora u Hrvatskoj. U slučaju njenog odlaska kvalitetno će je zamijeniti na toj poziciji Katarina Duka. Lucija Duka trebala bi upisati fakultet u Splitu. Uvijek je dobrodošla pomoć i iskusnih: Svemirke Marinović, Višnje Ćurko, Kristine Vedrić i Andreje Mandić. Seniorskoj ekipi pridružit ćemo i nekoliko perspektivnih kadetkinja i mlađih kadetkinja.
Domaće snage
Koji su ciljevi u sljedećoj godini?
– Arbanasi će i sljedeće sezone igrati u tri hrvatske lige te nastupiti na još nekoliko međunarodnih turnira. Seniorska ekipa će se dodatno pomladiti budući da pojedine igračice odlaze na studij, pojedine će prijeći u prvoligaške klubove, a na kraju sezone izvjestan je i odlazak triju naših igračica na koledž u SAD-u. Arbanasi su se bazirali na proizvodnji igračica i uspješnom pronalasku domaćih i inozemnih destinacija u kojima će te mlade djevojke nastaviti igračku karijeru. Pokazatelj je to kvalitetnog rada s mladim kategorijama i ne bojimo se da će klub ostati bez kvalitetnih nasljednica. Nije nevažno reći niti to da je 90 posto igračkog kadra u svim kategorijama sastavljeno od igračica iz Arbanasa.


 DOBILI GENERALNOG SPONZORA




Lisica je potvrdio i promjenu imena kluba. Tako su “crveno-crne” već na turniru održanom prošlog vikenda postale Arbanasi Neutra.
– Konačno smo dobili generalnog sponzora bez kojeg jednostavno ne bismo mogli pratiti financiranje tri lige, međunarodnih putovanja, opreme i termina u dvorani. Riječ je o vrlo uspješnoj tvrtki čije će ime ubuduće biti dodano sadašnjem imenu. Ugovor s Neutrom je potpisan na godinu dana. Pokazatelj je to da uspješni gospodarstvenici prate nastupe zadarskih klubova te su u našem klubu uočili zdrav kolektiv s dobrim rezultatima i moćnošću dodatnog reklamiranja svoje uspješne tvrtke.


 BRUNA BUGARIJA U PRVU A LIGU


Najveće pitanje u Arbanasima za sljedeću sezonu je ostanak ili odlazak Dolores Vučetić (14), najbolje igračice Treće A lige. Za nju zanimanje pokazuje Kaštela DC, a analogno ponuđenim uvjetima u klubu će odlučiti o njenom daljnjem ostanku. Kaštela pokazuju interes i za Luciju Duku, a u klubu mogu biti ponosni da su prošle sezone imali svoju predstavnicu u Prvoj A ligi. Bila je to Bruna Bugarija koja je nastupala za Azenu iz Velike Gorice nakon što je lani bila ponajbolja igračica B prvoligaša Zadra. Ivana Batur prošle je sezone upisala studij u SAD-u na koledžu New Mexico, a po završetku srednje škole “preko bare” mogle bi krenuti i Andrea Sorić, Iva Čotrić te Katarina Duka.