Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Plemeniti vatrogasci

Autor: Katarina Belić

18.05.2009. 22:00
Plemeniti vatrogasci

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Aktiv dobrovoljnih darivatelja krvi Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra organizirao je jučer darivanje krvi u prostorijama Odjela transfuzije Opće bolnice Zadar. Ovoj humanoj akciji odazvalo se 15 djelatnika Javne vatrogasne postrojbe koji su redovni darivatelji krvi i članovi jednog od najstarijih aktiva u Zadarskoj županiji.
– Naš aktiv broji 22 člana, no krv dajemo prema pozivu i to jedan put godišnje. Najčešće je to u mjesecu svibnju jer je to ujedno i mjesec zaštite od požara. Ovakve naše akcije traju već tridesetak godina, kazao je Boris Jović, voditelj Aktiva DDK JVP.
S obzirom na prirodu posla, djelatnici JVP moraju svake druge godine proći temeljit zdravstveni pregled, što ih kasnije čini idealnim darivateljima krvi. No osim toga, kako kaže Jović, i sama priroda posla im je takva da uvijek kada to mogu rado sudjeluju u bilo kakvim dobrovoljnim akcijama.
– Već 14 godina dajem krv i ovo je još samo jedan dokaz da su vatrogasci humani ljudi i rado pomažu drugima kada god to mogu, kazao je Jović.
Nakon darivanja krvi članovi aktiva DDK JVP grada Zadra organizirali su i prigodni domjenak u restoranu “Tamaris”.