Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sačuvati prednost domaćeg terena

Autor: Ivo Morović

18.05.2009. 22:00
Sačuvati prednost domaćeg terena

Foto: Sebastian GOVORČIN



Nadam se da će gledatelji doći u što većem broju da nam pomognu jer je vrlo važno da povedemo 1-0 kako bi onda mirniji otputovali u Zagreb na drugu utakmicu. Svi smo maksimalno spremni, koncentrirani i jedva čekamo da utakmica počne, kazao je Rančić


Znaju dobro Zadrani što im je činiti žele li večeras u prvoj polufinalnoj utakmici prvenstva Hrvatske savladati Zagreb. Trener Zmago Sagadin istaknuo je kako će ključ biti dobra obrana, te dobiti duel u skoku. Što se skoka tiče, Zadrani će se tu morati obračunati sa dvojicom igrača koji su im ove sezone već stvorili podosta problema, Tomićem i Žorićem, kao i sa bivšim suigračem Andrejem Štimcem kojega odlikuje dobra skakačka igra, naročito u napadu. Osim toga, trener Sagadin dobro zna da nesmije dopustiti Zagrebovoj vanjskoj liniji da se raspuca jer u redovima “mrava” ima mnogo igrača koji su sposobni pogađati trice u serijama. Osim playmakera Mulaomerovića, Krstića, Vladovića pa i Babića, tu je i klasični šuter Simon koji je nemali broj puta zagorčao život Zadranima.
Nema nepoznanica
– Oni imaju dosta dobru momčad što su i pokazali u ligi za prvaka. Osim toga imaju dovoljnu širinu momčadi što je vrlo bitno u ovom napornom ritmu. To su pokazali i na našoj posljednjoj međusobnoj utakmici kada su ih upravo igrači s klupe, Babić i Vladović vratili u igru nakon što smo se mi odvojili na petnaestak razlike. Nema velikih nepoznanica među nama ali mi ćemo se sigurno dobro pripremiti i idemo na pobjedu – kaže Damir Rančić.
Od četiri ovosezonska međusobna susreta svaka je momčad dobila po dva. Onaj prvi u NLB ligi Zadar je dobio vrlo uvjerljivo (110:75), nakon čega je Zagreb dva puta slavio u Trnskom i bila su to dva poraza koja su poprilično zaboljela Zadrane. Prije nešto manje od mjesec dana u posljednjoj međusobnoj utakmici Zadar je u svojoj dvorani slavio sa 76:70.
Zadar je u dobroj formi
– Ove smo sezone četiri puta igrali sa Zagrebom i svaka je momčad dobila po dvije utakmice. Osim one prve koju smo mi dobili prilično uvjerljivo, ove preostale tri utakmice bile su vrlo neizvjesne, kako one dvije u Zagrebu koje su na kraju oni dobili, tako i ova posljednja koju smo mi dobili u našoj dvorani. Dobro poznajemo momčad Zagreba, a isto tako i oni vrlo dobro poznaju našu momčad. Mislim da smo mi trenutno u vrlo dobroj formi, imamo tu prednost domaćeg terena i večeras idemo na pobjedu. U prvom dijelu sezone smo se borili za tu prednost domaćeg terena, uspjeli smo je izboriti barem u polufinalu i sada je trebamo iskoristiti.
Kao i uvijek vrlo će važna za Zadrane biti podrška s tribina Dvorane Krešimira Ćosića.
– Nadam se da će gledatelji doći u što većem broju da nam pomognu jer je vrlo važno da povedemo 1-0 kako bi onda mirniji otputovali u Zagreb na drugu utakmicu. Svi smo maksimalno spremni, koncentrirani i jedva čekamo da utakmica počne. Kada se lopta podbaci zaboravljamo na sve probleme i svi ćemo dati sve od sebe da dobijemu tu utakmicu – zaključio je Rančić.