Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Bilo bi odlično kada bismo ovakvu utakmicu ponovili u subotu

Autor: Matej Lordanić

18.05.2010. 22:00
Bilo bi odlično kada bismo ovakvu utakmicu ponovili u subotu

Foto: Zvonko KUCELIN



– Odigrali smo jako dobro, kako u obrani, tako i u napadu. Bilo bi odlično kada bismo to uspjeli ponoviti u subotu i izboriti pobjedu, ali neće biti nimalo lako. Cedevita želi pobjedu kako bi izborila treću utakmicu, a mi trebamo biti u potpunosti koncentrirani jer i mi želimo pobjedu – kazao je Boisa


Uvjerljiva pobjeda nad Cedevitom u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja nesumnjivo je podignula raspoloženje u momčadi Zadra. Dokaz Zadrove nadmoći je i razlika od čak 42 indeksna boda u ukupnoj valorizaciji dviju momčadi (93-51). Nakon utakmice igrači Danijela Jusupa su izrazili zadovoljstvo pobjedom, te poželjeli igru i rezultat preslikati na drugu utakmicu koja je na rasporedu u subotu u Zagrebu.
– Odigrali smo jako dobro, kako u obrani, tako i u napadu. Bilo bi odlično kada bismo to uspjeli ponoviti u subotu i izboriti pobjedu, ali neće biti nimalo lako. Cedevita želi pobjedu kako bi izborila treću utakmicu, a mi trebamo biti u potpunosti koncentrirani jer i mi želimo pobjedu. Nadam se da možemo dvokorakom do finala. Bilo bi dobro izbjeći eventualnu treću utakmicu koja bi zasigurno obilovala nervozom – rekao je Vladimer Boisa, strijelac 15 koševa, a nakon njega izjavu je dao Rok Stipčević.
– Uvjerljivo smo pobijedili, iako smo u otvaranju utakmice u prvoj četvrtini bili malo pospani u obrani. Svi smo kasnili za jedan korak, ali kasnije smo ušli u dobar ritam. Izuzev prvih nekoliko minuta dominirali smo utakmicom i ostvarili veliku pobjedu. No, nismo odradili niti pola posla jer nas očekuje druga utakmica u Zagrebu. Tek je 1-0, a igra se na dvije pobjede. Stoga trebamo ostati prizemni i u potpunosti koncentrirani. Uzvrat? Ta utakmica će biti sasvim drugačija, ali trebamo biti na oprezu jer svaka utakmica nosi nešto novo. Cedevita će igrati puno agresivnije i motiviranije jer nemaju što izgubiti. Mi ćemo se boriti i pokušat ćemo ponoviti prvu utakmicu – kazao je Stipčević, te potom dodao kako još ne želi razmišljati o finalu, već o prvoj sljedećoj utakmici.
Tomislav Ružić kao jedinu negativnost ove utakmice naglasio je poteškoće u branjenju pick and roll igre Cedevite u prvoj četvrtini.
– Uvjerljivo smo pobijedili, iako smo loše otvorili prvu četvrtinu. Cedevita nam je zadavala puno problema u pick and roll igri u prvoj četvrtini. No, kada smo konsolidirali svoje redove i dogovorili kako ćemo ih braniti, uspjeli smo ih zatvoriti i nametnuti svoj način igre. Uzvrat? Pokušat ćemo ponoviti igru iz prve utakmice, uz potpunu koncentraciju kako bismo izbjegli ovo što su nam napravili na otvaranju prve utakmice – veli Ružić.
U sivilo zagrebačke momčadi uklopio se i Bariša Krasić koji je za 19 minuta na parketu postigao svega tri koša.
– Zadar je bio puno bolji u svim segmentima igre i u potpunosti nas je nadigrao. U prvih pet-šest minuta smo igrali dobro i kontrolirali utakmicu. No, to je bilo sve od nas za ovu utakmicu. Zadrova pobjeda je u potpunosti zaslužena. U našoj igri je nedostajalo tečnosti i probijanja prve linije čime bismo otvorili prostora za naše šutere. A kada nedostaje kreativnosti, jako je teško igrati. Tim više što smo oslabljeni za neigranje Andrije Žižića koji nam jako puno znači u igri leđima prema košu. Kao što sam rekao, mi smo podbacili u napadu, dok je Zadar odigrao odličnu obranu te je njihova pobjeda sasvim zaslužena – riječi su Bariše Krasića.