Ostvarite svoje životne ciljeve

Slika korisnika admin
Autor: 
Susret mladih Benkovčana s Brankom Primorac

U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac poznata dječja spisateljica Branka Primorac provela je ugodno poslijepodne sa svojim vjernim obožavateljima. Djeca su, između ostalog, saznala da je Branka Primorac rođena 1964. godine u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu te Fakultet političkih znanosti. Radeći u redakciji Večernjeg lista upoznala je svog supruga Strahimira s kojim ima dvoje djece.

- Draga djeco, ostvariti svoji životni cilj jedan je od najvažnijih zadataka u našem životu. Isto tako, biti sretan u obitelji i biti sretan u poslu kojim se baviš veliki je odmor za dušu i za tijelo, poručila je autorica, koja u književnost ulazi s dvije knjige u jednoj godini: "Maturalcem" (Knjiga je uvrštena u popis lektire za 7. razred osnovne škole), koji dobiva Nagradu "Mato Lovrak" za najbolji roman za mladež objavljen u 1993. godini, i "Mama, pazi pas!". Zatim slijedi „Sve zbog Ane" (1996.), svojevrsni nastavak „Maturalca", te „Ljubavni slučaj mačka Joje" (1998.). Napisala je i više djela za odrasle, „Perešin, život i smrt" i „Moj djed astronaut".

Radost zajedničkog susreta iskazali su učenici glazbene škole pri Gradskoj knjižnici Benkovac izvedbama glazbenih minijatura na pianinu. Svoj posjet Benkovcu Branka Primorac završila je posjetom liburnsko-rimskom gradu Asseriji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno