Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rajka Rađenović iz Gračaca kandidatkinja SDSS-a za zamjenicu župana

Autor: Nives Rogoznica

18.05.2010. 22:00
Rajka Rađenović iz Gračaca kandidatkinja SDSS-a za zamjenicu župana

Foto: Adam VIDAS



Nositelj liste SDSS-a za Županijsku skupštinu bit će Veselko Čakić, dok će Miloš Ćiritović biti kandidat za zamjenika gradonačelnika Benkovca
Prema odluci Izvršnog odbora Županijske organizacije SDSS-a Zadarske županije, koji se sastao u ponedjeljak, kandidatkinja ove stranke za zamjenicu župana bit će Rajka Rađenović iz Gračaca. Nositelj liste SDSS-a na dopunskim izborima za troje vijećnika u Županijskoj skupštini bit će predsjednik zadarskog SDSS-a Veselko Čakić. Čakić će na redovnim izborima održanim prošle godine biti deveti kandidat na listi svoje stranke za Županijsku skupštinu, dok je Rađenović bila osma po redu kandidatkinja na SDSS-ovoj listi na parlamentarnim izborima 2007. godine.
Miloš Ćiritović, koji obnaša funkciju vijećnika u benkovačkom Gradskom vijeću, bit će SDSS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Benkovca.
Još nisu poznati SDSS-ovi kandidati za zamjenika načelnika u Polači i Zemuniku Donjem, kao ni kandidat za vijećnika u Općinskom vijeću općine Stankovci, a rok predaje kandidatura teče do subote 22. svibnja u ponoć. Kako bi njihova kandidatura bila pravovaljana, Rađenović i Ćiritović Županijskom izbornom povjerenstvu trebaju predati minimalno po 100 potpisa podrške njihovoj kandidaturi od strane pripadnika srpske nacionalne manjine.
Demokratska partija Srba (DPS) odluku o svojim kandidatima na dopunskim izborima trebala bi, kako je izvijestio Branislav Švonja, donijeti tek u petak. Ipak, realno je pretpostaviti kako bi kandidat za zamjenika župana mogao upravo Švonja, koji je vijećnik u Gradskom vijeću Obrovca, i koji je na redovnim izborima bio nositelj, kako liste za Gradsko vijeće Obrovca, tako i za Županijsku skupštinu te kandidat za gradonačelnika Obrovca.