Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Uhvaćeni pomagači koji su lažirali nestanak Austrijanca s trajekta

Autor: Z L

18.05.2010. 22:00
Uhvaćeni pomagači koji su lažirali nestanak Austrijanca s trajekta


Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 24 i 44 godine, koje se sumnjiče da su počinile kazneno djelo Širenja lažnih i uznemiravajućih glasina. Utvrđeno je da su prijavljeni po prethodnom dogovoru, dana 24.rujna 2009.godine oko ponoći na motornom trajektu Jazine, redovna linija Preko-Zadar, posadi trajekta lažno prijavili da je za vrijeme plovidbe s trajekta preko zaštitne ograde u more skočio državljanin Austrije (r. 1942).
Također je utvrđeno je da su na trajekt donijeli ruksak sa osobnim stvarima i dokumentima u vl. austrijskog državljanina, kojeg su ostavili na trajektu, dok su njegov prsluk bacili u more.
Treći počinitelj, 55-godišnji državljanin Austrije, sumnjiči se da je nestaloga odvezao vozilom u Austriju pa je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.
Po prijavi o nestanku, posada trajekta je obavijestila Centar za traganje i spašavanje Rijeka, a dalje i Postaju pomorske policije Zadar.
U narednim danima o nestanku austrijskog državljanina putem sredstava javnog priopćavanja je upoznato građanstvo te su policijski službenici, ronioci i ostale službe spašavanja svakodnevno poduzimali mjere i radnje u cilju pronalaska nestale osobe.