Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar ima imperativ pobjede

Autor: Roman Morović

18.05.2010. 22:00
Zadar ima imperativ pobjede

Foto: Zvonko KUCELIN



Vjerujem da Zadar neće mnogo mijenjati svoju taktiku iz Sutinskih vrela, jer koncept koji vam je donio pobjedu se u pravilu ne mijenja, dok ću ja s druge strane, u odnosu na tu utakmicu, promijeniti dosta stvari
Od dolaska Aleksandra Petrovića na klupu Cedevite, momčad je ubilježila dva poraza, kod kuće od Zadra i na gostovanju kod Cibone te tri lake pobjede protiv A-1 ligaša, Trogira, Zaboka i Svjetlosti. Premda se sve do posljednje utakmice lige za prvaka između Zagreba i Cibone nije znalo kako će od prvog do trećeg mjesta biti poredani Cibona, Zadar i Cedevita, trener momčadi iz Podsuseda tvrdi da je naslutio ovakav rasplet te je već ranije počeo s pripremom za polufinalni dvoboj sa Zadrom.
– Predviđao sam da će se to dogoditi još prije tri dana, tako da smo mi jednim okom u taktici već prije toga gledali više na Zadar nego na Cibonu i zadnje pripreme potrošili smo razmišljajući o Zadru. Ja najbolje znam kako je teško dobiti u Zadru i te utakmice su doista rijetkost. No, u prvoj utakmici u seriji Zadrani će biti pod psihičkim opterećenjem jer oni imaju imperativ pobjede – kazao je Petrović, čije riječi prenosi službeni portal kluba.
Najveći problem Zagrepčanima predstavlja neigranje prvog centra i ponajboljeg igrača Andrije Žižića zbog slomljenog palca.
– Hendikepirani smo ozljedom Žižića, koji nam je uz Baždarića bio stožeran igrač. Donosio je u prosjeku 17-18 koševa leđima prema košu, a to je protiv Zadra veoma bitno kako bi igrom leđima kaznili njihove centre. Nedostaje nam unutarnja igra Žižića, no pokušat ćemo to nadoknaditi kroz druge igrače i malo drugačiji sistem. Pokušat ćemo zamaskirati naše probleme i iskoristiti slabosti Zadra.
Posljednju od četiri ovosezonske međusobne utakmice, Cedevita i Zadar odigrali su 2. svibnja u Sutinskim Vrelima. Slavio je tada Zadar s 89:96.
– Vjerujem da Zadar neće mnogo mijenjati svoju taktiku iz Sutinskih vrela, jer koncept koji vam je donio pobjedu se u pravilu ne mijenja, dok ću ja s druge strane, u odnosu na tu utakmicu, promijeniti dosta stvari. No, jesam li u pravu tek ćemo vidjeti.
U odsutstvu Andrije Žižića, još veća odgovornost bit će na šuteru Marinu Baždariću, koji je s gotovo 16 poena u prosjeku najbolji strijelac momčadi, a ujedno i statistički najkorisniji igrač.
– U prvoj utakmici, kad je Cedevita u NLB ligi igrala u Zadru, nisam bio u momčadi. No, mi smo u A-1 Ligi za prvaka na Višnjiku odigrali dobro, bili bolji cijelu utakmicu i onda zahvaljujući svojim glupostima prosuli vodstvo i izgubili. U ovom trenutku, realno gledajući, Zadar je možda malo lakši protivnik od Cibone. No, Zadar je vrhunska momčad, pogotovo kad igra kod kuće. Mi moramo odigrati hrabro i borbeno, dati sve od sebe i odmah u prvoj utakmici pokušati iznenaditi. Zadar nas je početkom svibnja dobio u Vrelima, međutim, možda nam je ta utakmica došla malo prerano nakon događanja u klubu oko smjene trenera. Kroz sezonu smo općenito već pokazali da se možemo nositi sa Zadrom i nema razloga da ga se bojimo – rekao je Baždarić, a prenosi kkcedevita.hr.
 


Neću ništa zamjeriti Tornadu


Na kraju konferencije za novinare uoči puta u Zadar, Petrović se samoinicijativno osvrnuo i na navijače Zadra, Tornado.
– Moram reći da sam s Tornadom, dok sam bio trener Zadra, imao odlične odnose. Mogu me vrijeđati i vikati što žele, no ništa im neću zamjeriti, jer smo imali sjajnu suradnju. Ta navijačka skupina će mi uvijek biti draga – kazao je trener Cedevite, koji je sa Zadrom 2008. godine osvojio naslov prvaka Hrvatske.