Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Revolution now&forever

18.05.2011. 22:00
Revolution  now&forever


Danas u Zadru  započinje međunarodna  izložba nazvana “Revolution  now&forever”u sklopu projekta Novomedijska galerija  iza kojeg stoje udruge Teatro  VeRRdi iz Zadra i udruge  Mavena iz Splita. Tim je povodom jučer u prostorijama  kluba ACME održana konferencija za medije na kojoj je  predstavljen ovaj višednevni  program na kojem će se sa  dvadeset radova predstaviti  33 umjetnica i umjetnika iz  Hrvatske i inozemstva. O  izložbi su govorili Juraj Aras,  voditelj udruge Teatra VeRRdi i producent projekta, te  Boris Kadin, kustos i autor  projekta.
– Na ovaj je projekt pristiglo  oko 100 različitih umjetničkih  radova od kojih smo mi odabrali dvadeset ponajboljih.  Ovom izložbom želimo pokazati širinu novih medija.  Zanimljivo je da su nam pristigli i bit će prikazani radovi  umjetnika iz Tajvana, Velike  Britanije, SAD-a, Njemačke,  Poljske, Portorika, Francuske  i, naravno, Hrvatske. Izložba  će biti postavljena u prostorijama likovne udruge ZadART (u Kovačkoj ulici,  op.a.) i Kluba ACME (prostor  Mjesne zajednice Poluotok  iza kina Callegro, op.a.). Pozivamo građane da dođu i pogledaju ove zanimljive umjetničke radove među kojima dominiraju video projekcije, a  ima i digitalnih animacija, video performansa, video igrica, instalacija. Uz to u sklopu  projekta će se održati nekoliko umjetničkih akcija i jedan  galzbeni performans. Moram  kazati kako smo vrlo zadovoljni programom i kako nam  je vrlo drago da su se na  projekt prijavili brojni inozemni aumjetnici, kazao je  Boris Kadin.
Javnosti će možda najinteresantniji dio programa biti  umjetnička akcija “Zadarske  nezavisne scene” nazvana  “Zvizdan Zaraušek” koja će se  održati u subotu s početkom u  10 sati. Riječ je o prostoru u  gradskoj trajetnoj luci na kojem je umjesto nekdašnje  zgrade izgrađeno parkiralište,  a baš je na njega nedavno  pretendirala tzv. alternativna  kulturna scena nakon završetka projekta Artikultura. Juraj  Aras je pozvao sve da se  uključe u ovu umjetničku akciju, kupe parkirnu kartu, i  sjednu na svoje “parkirno”  mjesto.
Podršku projektu i međunarodnoj izložbi “Revolution  Now&Forever” pružili su Ministarstvo kulture, Grad Zadar i Zadarska županija.
PROGRAM:
19. svibnja (četvrtak):
12-16:30/Narodni trg/Selma Banich/”Hrvatska narodna predaja”/performance;
17-18/Forum/Boris Kadin/”Moja…slijepa…naša”/umjetnička akcija;
18-21/Poluotok/Đurđica Katić/”Thin red line”/instalacija u prostoru;
21-21:30/ZadART galerija/otvaranje izložbe “REVOLUTION NOW”;
21:30-24/plato ispred novog Kazališta lutaka/glazbeni performansi/Ilija i  zrno žita,„Ass T´Maa”, i.j.pino, EU Pionir;
20. svibnja (petak):
12/klub ACME/otvaranje izložbe “REVOLUTION FOREVER”;
17-19/Poluotok/Đurđica Katić/”Thin red line”/instalacija u prostoru;
19:30-20:30/ZadART/razgovor s Umjetnikom-Dalibor Martinis;
20:30-21:30/plato ispred novog Kazališta lutaka/projekcija videa/ Michał  Brzeziński: “MODERN POST MORTEM”;
21. svibnja (subota):
10-13/parkiralište Zaraušek/Zadarska nezavisna scena/”Zvizdan Zaraušek”/umjetnička akcija;
10-13 i 19-22/ZadART/izložba;
10-20/klub ACME/izložba.