Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Učenici OŠ Šime Budinića kopali sa štićenicima Doma

18.05.2011. 22:00
Učenici OŠ Šime Budinića kopali sa štićenicima Doma


Ispred Doma za odgoj djece i mladeži jučer se kopalo na veliko. Štićenici, djelatnici i volonteri Doma, učenici OŠ Šime Budinića i prijatelji uređivali su okoliš Doma u trećoj po redu akciji “Kopaj s nama”. I nije se samo kopalo.
– Želimo urediti okoliš, okopati, posaditi, urediti živicu, obojiti ogradu i klupe i naravno dobro se zabaviti. Ovo je simbolična akcija kojoj je cilj da se okupimo oko radnih zadataka, da zajedno s djecom vrednujemo rad, da budemo korisni, njegujemo suradnju s vanjskim suradnicima… Nakon akcije se počastimo, zapjevamo i veselimo se, rekla je Tatjana Vukman, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži.
S učenicima iz ekološki osviještene škole Šime Budinića došla je Biljana Agić koja u školi vodi eko-grupu i grupu cvjećara i vrtlara.
– Ove godine smo prvi put na radnoj akciji Doma. Djeca to vole više nego biti na nastavi, sad tu uživaju, a i obazriviji su prema stvarima koje sami naprave, rekla je Agić, inače profesorica biologije u OŠ Šime Budinića, školi koja uskoro podiže svoju zelenu zastavu.
Učenice Valentina i Monika su rekle da im radna akcija uopće nije naporna.
– Evo skupljamo smeće i grančice s rukavicama i družimo se. Malo pričamo, malo radimo. Želimo ovo urediti i stvoriti bolji okoliš, kazale su.
Na radnoj akciji je bio vrijedan i Josip, štićenik Doma, koji je prošle godine bio proglašen najvrjednijim.
– Volimo da nam je čisto i uredno i zato nam nije teško raditi. Probat ću i ove godine pobijediti, rekao je Josip.
U ovoj simboličnoj, ali korisnoj radnoj akciji pomogi su i sponzori – Nasadi d.o.o., Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, rasadnik Magnolia, rasadnik Čičvarda, pizzeria Šime, pizzeria Gušti, Bross trade, Mareks-gel, Tvornica kruha Zadar i pekarnica Vita.