Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Begovići pred velikim ispitom

18.05.2012. 22:00
Begovići pred velikim ispitom


Braća Branko i Marin Begović, koji će u četvercu bez kormilara sjediti zajedno s Marinom Bogdanom iz riječkog Jadrana i Karlom Udovičićem iz zagrebačke Mladosti


Od nedjelje do utorka (20. – 22. svibnja) na Crvenom jezeru u Luzernu održat će se posljednja kvalifikacijska regata za odlazak na Olimpijske igre. Tamo će nastupiti i dvojica veslača Jadrana, braća Branko i Marin Begović, koji će u četvercu bez kormilara sjediti zajedno s Marinom Bogdanom iz riječkog Jadrana i Karlom Udovičićem iz zagrebačke Mladosti. Za razliku od nedavno održane regate svjetskog kupa u Beogradu došlo je do promjena u hrvatskom četvercu, pa su tako umjesto Dražena Čulina i Alena Banovca u posadu ušli Marin Bogdan i Karlo Udovičić. Ovaj je tandem većim dijelom sezone bio naš najbrži dvojac bez kormilara.
Regata započinje u nedjelju eliminacijskim utrkama, ponedjeljak je predviđen za repasaž, a u utorak će biti održana finala nakon kojih će se znati preostali putnici u London. U četvercu bez kormilara na Olimpijadu vode samo prva dva mjesta.
Kako je pokazala regata u Beogradu, u disciplini četveraca bez kormilara četiri su vrlo jake posade: Češke i Francuske koje su izborile finale, te Rusije i Rumunjske koje su bile u vrhu poretka B finala. Naš četverac pred velikim je ispitom, ali dok se vesla ima i nade, ističu Jadranaši. Želi li na jedno od prva dva mjesta hrvatska posada morat će dionicu apsolvirati bez oscilacija u dugom dijelu staze, što je bio slučaj u sve tri beogradske utrke. Uspije li u ovom naumu, san svih sportaša pretočit će u stvarnost.
Hrvatska će na ovim kvalifikacijama nastupiti s pet posada i jedanaest veslača. Realne šanse za prolaz imaju muški dvojac bez kormilara Siniša i Nikša Skelin te ženski dvojac bez kormilara Maja Anić i Sonja Kešerac. Još će London pokušati izboriti Mario Vekić u samcu te Vedran i Luka Radonić u lakom dvojcu na pariće.