Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U privlačkom kampu očekuju deset posto bolju sezonu

18.05.2012. 22:00
U privlačkom kampu očekuju deset posto bolju sezonu


Za sada imamo prijavljenih nešto više od 400 gostiju i to uglavnom iz Njemačke i Austrije, a imamo dosta upita i traženja iz Poljske, Češke i Slovenije. Očekujemo kako ćemo sezonu okončati sa 10-postotnim povećanjem dolazaka i noćenja gostiju, kažu koncesionari Adrijan i Robert Kapović
Dok većina vlasnika turističkih objekata na području općine Privlaka te susjednog grada Nina i otoka Vira, upravo najavljuje kako će vrata svojih objekata domaćim i stranim gostima početi otvarati sredinom ovog ili početkom idućeg mjeseca, privlački autokamp “Dalmacija” već je otvorio vrata.
Desetogodišnji ugovor
S obzirom na to da su lanjske godine zbog problema na relaciji vlasnika kampa privlačke Poljoprivredne zadruge te bivšeg koncesionara njemačkog državljanina Helmuta Petermaera koji je kampom upravljao 12 godina pod nazivom “Maritime”, kasnili s otvaranjem objekta, sadašnji novi koncesionari Adrijan i Robert Kapović poduzeli su sve da se ove godine vrata ovog važnog privlačkog turističkog objekta otvore u uobičajeno vrijeme 15. travnja, što je i učinjeno. U kampu je u ovo predsezonsko vrijeme boravilo 15-ak uglavnom njemačkih obitelji. Ta brojka bi bila i veća da je vrijeme povoljnije, da nije bilo kišovitih i prohladnih dana.
– Zbog navedenih problema lani smo poslovali dosta skromno i zahvaljujući tome što se produžila turistička sezona ostvarili smo oko 3.100 dolazaka gostiju ili oko 17.000 turističkih noćenja. To ni izdaleka nije ono što može ostvariti ovaj objekt sa svoje 333 kamp jedinice te 20 mobilnih kuća, koji može udomiti oko 1.222 gostiju. No, rezervacije i buking nam trenutačno idu više nego dobro. Za sada imamo prijavljenih nešto više od 400 gostiju i to uglavnom iz Njemačke i Austrije, a imamo dosta upita i traženja iz Poljske, Češke i Slovenije. Po našim prognozama, naravno ako nam svima bude vrijeme išlo na ruku, mi očekujemo kako ćemo sezonu okončati sa 10-postotnim povećanjem dolazaka i noćenja gostiju, kažu koncesionari Adrijan i Robert Kapović s kojima smo razgovarali u novoobnovljenoj recepciji.
– Moramo ovom prilikom istaknuti da smo objekt preuzeli nakon objavljenog javnog natječaja na pošten način i da smo oduševljeni načinom i stavom vlasnika kampa Poljoprivredne zadruge Privlaka prema nama, svih njezinih djelatnika te posebno direktora Dalibora Glavana. Isto tako na pomoći u obnovi i izgradnji infrastrukture zahvaljujemo direktoru općinskog Komunalnog poduzeća “Artić” Bori Borisu Glavanu i njegovim djelatnicima. Želimo otvoreno i transparentno surađivati s ovdašnjom Turističkom zajednicom i Općinom Privlaka, na dobrobit svih nas, ističu koncesionari, dodajući da su s vlasnikom objekta potpisali ugovor na deset godina uz godišnje plaćanje u iznosu od 115.000 eura plus PDV s tripostotnim podizanjem osnovice svake godine.
Gradnja Zelene kuće
Inače, kamp u modernizaciji igra i na kartu promidžbe u nekoliko zadnjih mjeseci, nastupajući na brojnim turističkim sajmovima diljem Europe i Hrvatske, prezentirajući smještajne mogućnosti “Dalmacije”, a time i Privlake.
Ovih dana očekuju se i dodatne količine pijeska za uređenje glavne plaže. Izgrađen je i novi sanitarni čvor, šesnaest roštilja na otvorenom na kojima će gosti moći sami pripremati hranu, pivski vrt sa 400 sjedećih mjesta, igralište za djecu, označili i formirali sve raspoložive parcele s dodatnim poboljšanjem u smislu opskrbe strujom i vodom.
Nadalje, dovršava se gradnja ¨Zelene kuće¨ u kojoj će biti zaposlena dva slastičara i u kojoj će se gostima nuditi razne slastice, sladoledi, kava, sokovi i tome slično. Sve u svemu, riječ je o turističkom objektu za čiju modernizaciju postoji puno lijepih i korisnih planova.