Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mustać: “Nećemo naše pse predati šinterima!”

Autor: Vanja Mirčeta

18.05.2013. 22:00
Mustać: “Nećemo naše pse predati šinterima!”

Foto: PIXSELL



Nemamo više hrane za pse, kazala nam je voditeljica zadarskog azila Marijana Mustać.
Iako je nedavno obećano kako će udrugu, unatoč zabrani rada, Grad potpomagati do početka iduće godine kada bi se trebala izmjestiti s terena na kojemu se nalazi, to nije učinjeno. Osamdesetak pasa tako ovisi isključivo o donacijama dobrih ljudi.
Za sada je zahvaljujući novoosnovanoj udruzi ZA ZAdar ZAjedno koja je azilu jučer donirala 100 kilograma hrane iste dostatno još za samo dva tjedna.
Problem azila se stavljao pod tepih godinama, a izgleda da je sada vrlo brzo i zaboravljen, te su psi na koncu postali “ničiji problem”, odnosno problem jedne osobe koja se o njima brine.
Marijana Mustać, razočarana je sadašnjom situacijom.
– Ne znamo ni gdje smo ni što smo, do kada ćemo biti ovdje, niti općenito što će s nama dalje biti. Informacije dobivamo isključivo iz medija. Psi su nam već dva dana gladni, istaknula je Mustać.
– Nećemo naše pse predati šinterima, što ambulanta u Pokupskom Cerju jest! Ubijaju životinje nakon 60 dana i za to još dobivaju novac. Grad i Županija moraju izgraditi azil i to u okolici Zadra, jer su napuštene životinje gradski i županijski problem, govori Mustać.
Voditeljica azila poziva sve građane da doniraju hranu za bespomoćne životinje, jer osim dobre volje građana, životinje koje su tamo, ne svojim izborom, nemaju ništa. Donirati se može svaki dan u vremenu od 14 do 17 sati.