Nicat će bazeni i hacijende

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Nakon što se Općina Poličnik u brojci od čak 428 općina pozicionirala kao jedna od najuspješnijih lokalnih jedinica u Republici Hrvatskoj, želi postati i jedna od perjanica ruralnog razvoja i predvodnica u očuvanju baštine i ostalih vrijednosti koje ne smiju pasti u zaborav. U tom cilju početkom godine je osnovana Turistička zajedenica općine Poličnik.

- Svjedoci smo da moderan turist želi više od mora i sunca, da želi upoznati baštinu šireg prostora u kojem boravi, sa svim posebnostima, autohtonim i tradicijskim vrijednostima s kojima se ne susreće tako često, rekla je mlada Iva Jukić, direktorica TZO Poličnik.

Sve više ljudi traži privatnost, mjesto za odmor i bijeg od gradske buke, svakim danom sve više raste svijest o potrebi udisanja čistog zraka, proizvodnji hrane na nezagađenom tlu i uživanje u prirodnim ljepotama.

- Istodobno, turisti žele aktivno sudjelovati u životu i radu na seoskim gospodarstvima, spavati u tradicijskim kućama i kušati autohtone specijalitete, ističe Jukić.

Općinskim žiteljima i široj javnosti Jukić se uspješno prestavila na samom početku svog mandata. Riječ je o velikom humanitarnom koncertu za teško bolesnu jednogodišnju djevojčicu Ivanu Ukalović iz Suhovara, kojeg je zajednički odradila s Općinom Poličnik i Nikolinom Katalinić Kovačević, koordinatoricom humanitarnog koncerta iz PR agencije Futura.

- Mi smo Turistička zajednica na samom početku, u povojima. Zasad imamo 12 prijavljenih iznamljivača turističkih kapaciteta dok mnogi koji imaju uvjete za bavljenje turizmom čekaju legalizaciju, navodi Jukić dodajući kako je ponuda sve bogatija jer su u posljednja tri mjeseca iznajmljivači turističkih kapaciteta izgradili dva bazena, a u primpremi za izgradnju je još nekoliko bazena te turistički popularnih hacijenada.

Kako Općina Poličnik (Lovinac, Rupalj, Suhovare, Visočane, Ninski Dračevac, Briševo, Murvica, Murvica Gornja, Poličnik Gornji, Poličnik) nema izlaz na more, općinski žitelji se uz svesrdnu pomoć Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, educiraju o cjelokupnoj ponudi seoskog turizma i agroturizma.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika SUHOVARE ZA BUDU
Baš zanimljivo. Samo Velimir Brkić ima puna usta hvale Općine Policnik. Koliko ga je načelnik Davor Lončar nagradio za ovakve izmišljene i preuveličane hvalospjeve? Dragi Brkiću niste se previše zanimali pisati o problemu Suhovara i načelnika Davora Lončara. Koji bazeni i hacijende. To će biti ako će to raditi neki načelnikov dupelizac. Zašto ne pišete o sportsko turističkoj zoni sa auto kampom uz suhovarsko jezero. To je ideja stara skoro 10 godina koju je nama u Suhovarima predstavio Ivica Ukalović. Zašto u 10 godina načelnik Davor Lončar nije htio prihvatiti ovu ideju i krenuti u realizaciju. Sigurno mu treba takva zona u Poličniku. A turistička zajednica je još jedna od načelnikovih načina kako zaposliti svoje podobnike i marionete. Koliko je važan razvoj Općine Policnik i samih njenih mještana govori najbolje Činjenica da sve što se gradi mora biti u Poličniku ili Murvici i novci se troše samo u prazne zone. Tako su prije u bivšoj Jugoslaviji komunisti ulagali u sulude ideje pod izgovorom da je to za narod. Zanimljivo je da bi bilo bolje da se Općina Policnik zove Općina Davora Lončara, a da se turistička zajednica zove Zajednica rodbinskih zaposlenika - načelnikovih pijuna. Možda je misija Općine, načelnika i direktora i direktorica da umjesto naših sumještana koji se iseljavaju naselimo Cigane, Muslimane, Afrikance, sve za glasove i fotelje dupelizaca. Biće će nam turistički brend biti cigani a sportska aktivnost turistima će biti kako se što dublje uvući nekima u Općini u dupe. Pišite Brkiću i o stambeno poslovnoj zoni Suhovare koju Lončar cijelo desetljeće odgađa. Pišite i o drugim planiranim stvarima u Suhovarima a koje načelnik odbija biće iz straha od našeg naglog razvoja.
Slika korisnika SUHOVARE ZA BUDU
Po
Slika korisnika SUHOVARE ZA BUDU
POSJETITE SLJEDEĆE STRANICE AKO NEKO SUMNJA U SVE NAPISANO http://suhovarezabuducnost.blogspot.com/2012/08/suhovare-komunalna-infrastruktura.html?m=1 I UVJERIT ĆETE SE DA SU RAZVOJ TURIZMA TRAŽILO SUHOVARCI PRIJE MNOGO GODINA. Gdje je tada bio problem? Udba opet djeluje kontra hrvatskog čovjeka?