Prijavite se za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu!

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, objavio je poziv nezaposlenim mladim osobama do 29 godina iz ruralnih područja u Zadarskoj županiji da se prijave za sudjelovanje u projektu „AgVenturers - motivacija i edukacija nezaposlenih mladih ljudi iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu".

Ovaj projekt provodi se u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja faze II" iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala.

- Projekt je usmjeren na nezaposlene mlade osobe iz ruralnih područja u zaleđu, pa su sukladno tome osmišljene i edukacije. Ciljana skupina su osobe do 29 godina prvenstveno iz razloga velike stope nezaposlenosti mladih u Europskoj uniji i državama članicama, zbog čega se na različite načine nastoji poticati njihovo zapošljavanje, pa tako i u Hrvatskoj, pojasnila je Jelena Buzov iz Zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Zadar.

Zaleđe u Zadarskoj županiji još uvijek zaostaje, nedovoljno je razvijeno, depopulacija, loša infrastruktura, siromaštvo i socijalna isključenost također su jedni od glavnih razloga zbog kojih su mladi s tog područja u najtežoj situaciji i najteže pronalaze posao.

S druge strane, većina stanovništva se tradicionalno bavi poljoprivredom, a vinogradarstvo i maslinarstvo i u ovom području ima potencijala za samozapošljavanje.

Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, a njegova ukupna vrijednost je 151.575,90 eura, od čega Europska unija financira 76,97 posto.

Mlade nezaposlene osobe koje se prijave za sudjelovanje u projektu imat će prilike osposobiti se za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu. Prijave za sudjelovanje primaju se do 15. lipnja 2015. godine. Prisustvovanje radionicama i osposobljavanje je besplatno. Također, za sudionike su predviđeni troškovi prijevoza.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno