Školarci OŠ Zadarski otoci slijedili tragove hrvatske pismenosti (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U povodu Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja, u Osnovnoj školi Zadarski otoci jučer su upriličeni prigodni program, izložba i radionice pod nazivom Znamen u kamenu - Tragom hrvatske pismenosti, sve u sklopu projekta Muzej u školi.

Program su otvorili učenici 1.a razreda koji su otpjevali prigodnu pjesmu Abaceda.

Okupljene je prvo pozdravio ravnatelj OŠ Zadarski otoci, Davor Barić, istaknuvši kako mu je zadovoljstvo da se projekt Muzej u školi provodi već četvrtu godinu.

Učenici 6.c razreda su izrecitirali poznatu pjesmu Petra Preradovića "Rodu o jeziku". Dječja folklorna skupina Donatići koja je nastala upravo u okviru projekta Muzej u školi, otpjevala je pjesmu "Tu je moj dom".

Nakon prigodnog programa, uslijedile su zanimljive radionice. Radionicu klesanja glagoljice u kamenu je vodio Frane Šunić, muzejski tehničar Arheološkog muzeja u Zadru. Djecu je jako interesirala i radionica otiska slova glagoljice u glinenoj pločici, kao i samo pisanje glagoljice. Za djecu predškolske dobi iz Dječjeg vrtića Bili brig - Radost, organizirana je radionica "Igrajmo se pleterima kamenih spomenika hrvatske pismenosti". Veselo i zabavno je bilo i na radionici pod nazivom "Splet tradicionalnih dječjih plesova i igara".

U školi Zadarski otoci jučer su izloženi tragovi tog razvoja koji će u školi ostati kao izložba stalnog postava - Znamen u kamenu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno