Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gotovina povelju posvetio jednom vremenu i braniteljima

20.05.2018. 08:18
Gotovina povelju posvetio jednom vremenu i braniteljima


General pukovnik u miru Ante Gotovina posjetio je u petak Grad Pag gdje je na svečanoj sjednici primio Povelju počasnog građanina Paga. U grad je stigao netom prije sjednice koja se održavala u Kneževoj palači, a u samom centru dočekali su ga Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga. Na putu prema palači su ga zaustavljali građani kako bi se javili, a neki su ga čekali i kako bi im dao autogram.
Povelja počasnog građanina Paga još mu je jedno među brojnim priznanjima koje je dobio u gradovima i općinama diljem Hrvatske, a kazao je kako je ona priznanje braniteljima.
– Povelja počasnog građanina ovog lijepog grada je priznanje jednom vremenu i njegovim ljudima – hrvatskim braniteljima. Pobjedom nad agresijom ostvarili smo samostalnost, sigurnost i slobodu. Domovinski rat je temelj hrvatske državnosti i na dalje nam ostaje briga o sigurnosti. To je naša trajna obveza. Živjeti u sigurnom okružju je pretpostavka stabilnosti, gospodarskog i socijalnog razvoja naše države, kazao je Gotovina nakon primanja nagrade.
Ante Dabo, gradonačelnik Novalje nakon dodjele Povelje generalu Gotovini napomenuo je da je se general treba osjećati kao počasni građanin cijelog otoka Paga u ime svih otočkih općina i gradova.