Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Petković s dva gola donio Drugu ligu

19.05.2018. 18:24
Petković s dva gola donio Drugu ligu


Kakva utakmica i kakva pobjeda nogometaša Zadra. U 90 minuta stalo je sve ono što su proživljavali proteklih sezona da bi u samoj završnici utakmice kad je malo tko vjerovao izdigli se kao Feniks iz pepela i preokrenuli zaostatak iz prvog poluvremena. S dva gola Petkovića ostvarena je pobjeda s kojom su vjerojatno zaradili promociju u Drugu HNL i povratak NK Zadar na nogometnu kartu Hrvatske.
Prvu priliku Zadar je imao već u drugoj minuti kad je Jurić nakon gužve u petercu, pucao glavom, ali vratar Vala, Slavica, je obranio njegov udarac. Igrači Vala  su u 20. minuti iz praktički druge prilike, zabili gol. Zaspala je zadarska obrana, a Cikojević je iskoristio odlično dubinsko proigravanje suigrača, izišao sam pred Pinčića i zabio za šokantno vodstvo Kaštelana. Bilo je to veliko upozorenje Zadranima koji su morali pojačati ofenzivu na gol Slavice. Taj pritisak se povećavao iz minute u minutu te je u 79. minuti konačno poklekla obrana Vala.
Petković je u jednoj bezazlenoj situaciji na sredini terena uzeo loptu i gurao ju do ruba kaznenog prostora Vala te se odlučio na udarac kojim je vješto prebacio Slavicu za izjednačenje. Ostalo je 10 minuta u kojem su Zadrani navalili još jače na gol Kaštelana. Najvažniji trenutak utakmice zbio se u 87. minuti kad je Zadar zaslužio kazneni udarac. Petković je preuzeo svu odgovornost i sigurno pucao u donji desni kut Slavice za veliko slavlje Zadra. U teren su utrčali svi igrači s klupe kao i stručni stožer kako bi proslavili ovaj gol koji se pokazao najvažnijim u posljednjih nekoliko sezona za klub. U posljednjih pet minuta igrači Zadra su vješto sačuvali stečeni rezultat i uzdignutih ruku te pjesmom skupa sa svojim navijačima zaključili posljednji ovosezonski nastup u Trećoj HNL – jug.
VAL 1
ZADAR 2
KAŠTEL STARI – Igralište Vukovar. Sudac: Tomašević Emil (Ploče), pomoćnici: Gulin Neven (Šibenik), Nimac Branimir (Benkovac)
Strijelci: 1-0 Cikojević (20'), 1-1 Petković (79'), 2-1 Petković (89'-11 m).
Crveni karton: Mislav Pezo 38' (Val)
VAL: Slavica, Sunara, Melvan, Perković, Kustura, Baturina, Grubić, Cikojević, Barišić, Pezo, Dadić.
ZADAR: Pinčić, Repić, Pranić, Tokić, Torbarina, Župan, Jerbić, Čubrilo, Jurić, Jurjević, Petković.