Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Potpisan ugovor za projekt VR LABoratorij za mlade

19.05.2018. 14:14
Potpisan ugovor za projekt VR LABoratorij za mlade


U petak je u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu upriličeno svečano potpisivanje sedamnaest ugovora odabranih u sklopu poziva "Podrška programima usmjerenim mladima". Grad Zadar je za ovaj program kandidirao projekt VR LABoratorij za mlade koji je nakon provedenog natječajnog postupka odabran za financiranje i provedbu.
Ugovor su potpisali ministrica demografije obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša Matić te u ime Grada Zadra, pročelnik Ureda gradonačelnika, Neven Klarin.
Projektom VR LABoratorij za mlade Grad Zadar će u partnerstvu sa Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, Udrugom za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Cinaz i Udrugom apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, uspostaviti model za prevenciju socijalne isključenosti mladih kroz unaprjeđenje kapaciteta partnera za pružanje usluga potpora mladima i jačanje kompetencija mladih za konkurentniji nastup na tržištu rada te njihovo proaktivno sudjelovanje u kreiranju politika. Stečena znanja i vještine iz područja samozapošljavanja, poduzetništva i virtualne stvarnosti mladi će naučiti primijeniti u stvarnom okruženju, kroz kampanje, nastup na sajmu, prezentacije i mobilnost.
Vrijednost projekta je 692.883,11 kuna te je osigurano 100% financiranje svih projektnih elementa bespovratnim EU sredstvima..
U sljedećih 18 mjeseci, za vrijeme trajanja provedbe projekta, Grad Zadar će u suradnji s projektnim partnerima, implementacijom ključnih projektnih elemenata, tj. edukacijom ciljnih skupina za osobne i poslovne vještine, a posebice za korištenje IT tehnologije (virtualna stvarnost), omogućiti aktivno uključivanje istih u novi model prevencije socijalne uključenosti mladih, konkurentniji nastup na tržištu rada i sudjelovanje u kreiranju politika za mlade.
U sklopu provedbe projekta bit će implementirane brojne zanimljive projektne aktivnosti, kao što su edukacije mladih osoba od 15 – 29 godina iz ciljne skupine iz područja razvoja osobnih i poslovnih vještina, kreiranje sadržaja virtualne realnosti, razvoj start up projekata, radionica, kampanja, panel diskusije, izrade vodiča, brošura, javnih kampanja i drugo. Još važnije, mladima iz ciljnih skupina će se osigurati praktičan rad, budući će se iz projektnih sredstava nabaviti kompletna suvremena oprema i softver za korištenje VR tehnologije u svrhu VR marketinga i stvaranja VR nastavnih sadržaja.