Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SDP predložio Irenu Dragić za potpredsjednicu Gradskog vijeća

19.05.2018. 13:32
SDP predložio Irenu Dragić za potpredsjednicu Gradskog vijeća


Na sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za utorak, 29. svibnja odlučivat će se o novoj potpredsjednici GV-a. Nakon što je dosadašnja druga potpredsjednica Sabina Glasovac podnijela zahtjev za stavljanjem mandata u mirovanje, SDP je odlučio na njezino mjesto kandidirati vijećnicu Irenu Dragić.
Tako je predsjednik Kluba vijećnika, Antun Novoselović, naveo u prijedlogu Odluke o izboru druge potpredsjednice Gradskog vijeća, a nakon što je i Glasovac Vijeću podnijela "Zahtjev za stavljanje mandata članice predstavničkog tijela u mirovanje". Prema dokumentaciji upućenoj GV- u vidljivo je da je u Zahtjevu navela iste razloge kao i našem listu, napominjući da mandat stavlja u mirovanje iz "osobnih razloga".
Na idućoj sjednici Gradskog vijeća Irena Dragić trebala bi biti potvrđena za drugu potpredsjednicu, uz HDZ-ovog prvog potpredsjednika Dražena Grgurovića. Dragić je inače jedna od SDP-ovih vijećnica koje vole "zapapriti" vladajućem HDZ-u, osobito njegovu predsjedniku GV-a Zvonimiru Vrančiću kojega je na jednoj sjednici čak prozvala za "gušenje demokracije", poručujuči mu: "To upućuje na to kako ste vi zapravo odlučili u ove četiri godine raditi u ovom gradskom vijeću. Vi na takav način možete raditi u Medulićevoj (sjedište zadarskog HDZ-a, op.a.), ali ovdje nećete i ne smijete i to vam nećemo dopustiti''.
Vrančić je Irenu Dragić na jednoj sjednici, pak, nazvao "seoskom babom tračarom", no ubrzo se ispričao za to, uz napomenu da je vjerojatno te riječi izvukli iz konteksta.
Ostaje vidjeti kako će se Vrančić i Dragić kao njegova druga zamjenica ubuduće slagati, odnosno hoće li među njima i dalje "frcati" iskre s obzirom da je Dragić jedna od vijećnica koje voli privući na sebe pažnju intrigantnim prozivkama i predsjednika Gradskog vijeća, ali i zadarskog gradonačelnika Branka Dukića.
Osim zahtjeva za imenovanje nove potpredsjednice, SDP je uoči sjednice Gradskom vijeću poslao i zahtjev za izmjenom članova u odborima, pa tako Novoselović moli Vrančića da se "izvrši zamjena u radnim tijelima", i to ovima:
– U Odboru za međugeneracijsku solidarnost umjesto člana Odbora Antuna Novoselovića predlažemo vijećnicu Jelenu Jelavić, u Odboru za socijalnu skrb i zdravstvo umjesto članice Irene Dragić predlažemo vijećnicu Jelenu Jelavić, u Komisiju za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Zadra umjesto predsjednika Antuna Novoselovića predlažemo za predsjednicu vijećnicu Jelenu Jelavić, navodi Novoselović u svom zahtjevu.
Na idućoj sjednIci Vijeća inače bi se trebalo naći i izvješće o proračunu, a bit će govora i o komunalnoj infrastrukturi, ponajprije naplati parkinga.