Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Martin Junaković: Falio mi je Zadar za vrijeme ove pandemije!

19.05.2020. 11:08


Kako je i najavljeno ranije, seniorski prvotimci Košarkaškog kluba Zadar koji su ostali pod ugovorom s jučerašnjim danom vratili su se u Krešin dom. Radi se o Martinu Junakoviću, Dominicu Gilbertu, Karlu Uljareviću, Juri Planiniću i Filipu Vujičiću koji su se priključili treninzima jučer prijepodne i tako se pridružili mlađim snagama koji su s grupnim radom krenuli prije nepuna dva tjedna, netom nakon prvog vala popuštanja mjera Civilnog stožera Republike Hrvatske. Jedino je nedostajao 20-godišnji Jan Palokaj čiji se povratak u momčadski trenažni proces očekuje kroz nekoliko dana.


Dobro raspoloženje
Na parketu Krešine dvorane nije manjkalo dobrog raspoloženja te se moglo vidjeti na licima igrača koliko im je košarka nedostajala. Iako su za cijelo vrijeme trajanja karantene svi bili u individualnom trenažnom održavanju optimalne spreme i direktnom kontaktu putem videoveze zahvaljujući pomno osmišljenom i prilagođenom programu kondicijskog trenera Marija Mandira, ambijent dvorane Krešinog doma i zajednički momčadski rad nakon duga dva mjeseca jedva se dočekao. Potvrdio je to i Martin Junaković nakon prvog odrađenog treninga na Višnjiku.
– Bilo mi je izuzetno drago vratiti se danas na Višnjik i siguran sam da je i kod ostalih prevladavao jednak osjećaj. Nadam se kako ćemo ovaj budući period iskoristiti uz naporan rad i za stvaranje kemije dok nam se ne priključi ostatak momčadi – poručio je 26-godišnji branič nastavivši o tome koliko mu je nedostajao Zadar…
– Sigurno da mi je falio Zadar za vrijeme ove pandemije, prvenstveno treninzi i utakmice, kao i svi ljudi, društvo i prijatelji koje sam ovdje upoznao. Nisam ih još sve stigao obići, ali ima dana.


Vrhunska godina
Osim ove četvorice suigrača s kojima se ponovno susreo nakon dva mjeseca Martin je konstantno održavao kontakt i sa suigračima iz prošle sezone. Ipak je iza svih njih i trofej koji se po prvi put podigao na Višnjiku, Krešin kup u veljači.
– Bio sam u kontaktu s većinom igrača iz prošlosezonske momčadi. Iako se još ne zna kako će Zadar izgledati sljedeće sezone, svi su izrazili želju za povratkom jer je prošla sezona, uz sve poteškoće u ABA ligi, bila vrhunska godina. Posebno zbog osvajanja Krešinog kupa tako da se i osobno nadam kako će se većina igrača vratiti natrag – kazao je za kraj Junaković.