Maruna: Zahvalni smo HNS-u na donaciji umjetne trave i Gradu Zadru koji je izvođač radova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Započeli radovi na preuređenju igrališta Škole nogometa NK Arbanasa
Za otprilike mjesec dana trebali imati novouređeno igralište s novom umjetnom travom i bitno poboljšanim uvjetima za rad s djecom, polaznicima naše škole nogometa. Taj proces od inicijative traje otprilike godinu dana i nakon ishođenja raznoraznih dozvola, sada smo došli do finalizacije projekta - kazao je Marijan Maruna, voditelj Škole nogometa NK Arbanasa
Marin GOSPIĆ
USKORO U NOVOM RUHU - Jučer su započeli radovi na obnovi igrališta Škole nogometa NK Arbanasa na Stanovima

Jučer su na započeli radovi na obnovi igrališta Škole nogometa NK Arbanasi na Stanovima. Nakon otprilike godinu dana od početka ovog projekta, bager i radnici zamijenili su male nogometaše i njihove trenere kako bi bili stvoreni bolji uvjeti za njihov napredak u najvažnijoj nogometnoj stvari na svijetu. Škola nogometa NK Arbanasa dobit će novu umjetnu travu koja će zamijeniti staru i dotrajalu, a bit će učinjeni i određeni radovi kako bi se prije svega, poboljšala sigurnost djece na treninzima i utakmicama. Kao što je poznato ovo je projekt u kojem zajednički sudjeluju Hrvatski nogometni savez, Grad Zadar i naravno, Škola nogometa NK Arbanasa, a doznajemo da bi započeti radovi trebali potrajati oko mjesec dana nakon čega će igralište Arbanasa na Stanovima zasjati u novom ruhu.
- Hrvatski nogometni savez je izvršio donaciju umjetne trave, a Grad Zadar je izvođač radova na čemu smo im jako zahvalni - kazivao je Marijan Maruna, voditelj Škole nogometa NK Arbanasa na početku našeg jučerašnjeg razgovora uz igralište na Stanovima.

Finalizacija projekta

- Inicijativa o zamjeni stare umjetne trave potekla je od naše Škole nogometa u dogovoru sa Gradom Zadrom i s njom smo išli prema HNS-u koji se pristao na to u sklopu projekta gdje su po čitavoj Hrvatskoj donirali umjetnu travu klubovima za zamjenu ili izradu igrališta. U toj simbiozi mi bi za otprilike mjesec dana trebali imati novouređeno igralište s novom umjetnom travom i bitno poboljšanim uvjetima za rad s djecom, polaznicima naše škole nogometa. Taj proces od inicijative traje otprilike godinu dana i nakon ishođenja raznoraznih dozvola, sada smo došli do finalizacije projekta.
Prije nekoliko dana Školu nogometa NK Arbanasa posjetilo je izaslanstvo HNS-a na čelu kojeg je bio izvršni direktor Marijan Kustić, a također su bili prisutni i predstavnici Grada Zadra.
- Istina posjetili su nas predstavnici HNS-a predvođeni Marijanom Kustićem, kao i predstavnici gradske vlasti na čelu koje je bio Robertino Dujela, te posebno želim izdvojiti Božidara Kalmetu koji je puno napravio u ovoj inicijativi kako bi ovaj projekt zaživio u punom obimu. Svi skupa smo obišli igralište i s obzirom na dimenzije igrališta raspravili o određenim zahvatima kako bi u konačnici imali rješenje koje će biti svrsishodno i učinkovito. Sve smo definirali i sada su radovi počeli.
S obzirom da su treninzi u Školi nogometa NK Arbanasa startali nakon duže stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, morali su se iznaći rezervni tereni kako bi rad s djecom neometano tekao.

Privremeno preseljenje

- Naravno, samo uređenje našeg igrališta uzrokovalo je poremećaj koji smo morali riješiti. Iskoristili smo ovaj trenutak i prebacili se na malu umjetnu travu u Arbanasima, u uvali Bregdetti. Snalazit ćemo se u uvom periodu od mjesec dana. Nadamo se i pomoći NK Zadra u trenutku kada njihova Škola nogometa krene s treninzima u vidu nekoliko termina tjedno. U pregovorima smo s NK Crno po pitanju termina na njihovom igralištu. Sa svih strana nailazimo na pozitivnu povratnu informaciju u vidu pomoći tako da se nadamo da ćemo uspjeti nači pravi modus rada.
Nakon više od dva mjeseca stanke zbog koronavirusa većina školi nogometa u Zadru započela je s treninzima u svim kategorijama. Svjedoci smo da je HNS dao svoju preporuku da se klubovi suzdrže s treninzima do 10. lipnja, dok je Nacionalni stožer civilne zaštite dao suprotne naputke. Uspijevate li poštovati sve mjere opreza i kako izgledaju treninzi u takvm okolnostima?
- Kao što možemo vidjeti svi drugi sportovi, a ne samo nogomet, vratili u se treninzima u Zadru. S obzirom da sportovi na otvorenom izloženi manjem riziku u smislu širenja korovirusa od onih na zatvorenom, smatram da je bio pravi trenutak za početak treninga u Školi nogometa NK Arbanasa. Mi, naravno, poštujemo sve mjere opreza po preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite i treninge održavamo u skladu s njima. S obzirom na povoljno stanje u Zadarskoj županiji koja već duže vrijeme nema novooboljelih nastavit ćemo s treninzima na naše zadovoljstvo i sve djece koja treniraju u našem klubu - kazao je na kraju razgovora Marijan Maruna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno