Jadranu ukupna pobjeda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U Makarskoj održana treće regata Kupa Dalmacije
Zadrani su imali sedam prvih, osam drugih i jedno treće mjesto
Petar MILIN
Juniorski četverac bez kormilara Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić, Luka Kovač

Makarska je bila domaćin treće ovogodišnje regate za Kup Dalmacije. Kalendar veslačkih natjecanja ovisan je o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, pa su veslači iskoristili dva vikenda zaredom kako bi uhvatili korak i nadoknadili neodržane regate. Tako su dalmatinski klubovi, šest dana nakon regate u Šibeniku, odmjerili snage i u Makarskoj.

Veslači Jadrana bili su vrlo uspješni te su po prvi puta ove sezone odnijeli ukupnu pobjedu na regati, a bili su najbolji i pojedinačno u kategorijama kadeta i juniora A. Nakon što je početak regate kasnio oko 45 minuta, veslači su krenuli sa natjecanjema ali je ih je u tome ometala kiša i vjetar, pa je nakon pola održanih utrka odlučeno da se staza za starije kategorije skrati sa 2000 na 1000 metara, zbog loših vremenskih uvjeta. I u takvoj situaciji veslači Jadrana snalazili su se vrlo uspješno, pa je ostvareno ukupno sedam prvih, osam drugih i jedno treće mjesto.

Prva mjesta osvajali su juniorski četverac bez kormilara u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Bernard Murtić, Luka Kovač, dvojac na pariće juniorki Sara Žuvanić i Natali Pera, osmerac mlađih juniora u sastavu Dominik Ferjančić, Toma Rogić, Duje Kanjer, Lovre Kurtin, Đani Švenjak, Roko Skočić, Elvis Vrkić, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković, dvojac bez kormilara mlađih juniora Toma Rogić i Dominik Ferjančić, zatim dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Viktorija Aleta, dvojac na pariće kadeta Bartol Cuković i Mateo Matešić te četverac Gig Kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Rafael Brkić i kormilar Nikica Ćurko.
Druga mjesta osvajali su Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Sara Žuvanić u samcu juniorki, Maris Milin i Natali Pera u dvojcu na pariće seniorki, Frane Bencun u samcu juniora, Petra Babara i Mara Bencun u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Đani Švenjak i Lovre Kurtin u dvojcu na apriće mlađih juniora, zatim Augustina Mihatov u samcu kadetkinja te četverac Gig mlađih kadeta u sastavu Niko Skočić, Lovre Kolega, Filip Matešić, Franko Božić i kormilar Nikica Ćurko.
Treće mjesto je zauzeo četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Elvis Vrkić, Roko Skočić, Duje Kanjer i Niko Škarpona.
Četvrta mjesta osvajali su Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Ivković i Filip Mijić u dvojcu na pariće juniora, Luka ivković u samcu juniora, Mihaela Kos u samcu mlađih juniorki, Petar Zekanović i Matej Milin u dvojcu na pariće mlađih juniora i Toni Ćurković u samcu kadeta. Peti je u samcu juniora bio Jakov Grković. S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin, javlja vk-jadran.hr.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)