Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od prvog lipnja Ryanair leti u Zadar iz osam destinacija

19.05.2021. 08:30


Iz Zračne luke Zadar stigla je informacija kako će niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair od 1. lipnja umjesto iz dvije, u Zadar letjeti iz čak osam destinacija, što je podstrek svim djelatnicima u turističkoj industriji u ovoj i dalje neizvjesnoj godini. Od nedjelje 23. svibnja, Ryanair konačno počinje letjeti iz zadarske Zračne luke. Prva linija je za poljski Krakow.


Veliki interes na tržištu
U odnosu na prošlu godinu, koja je za luku bila rekordno loša, u travnju je ostvaren skok od čak 2225 posto, tj. u zračnu je luku sletjelo 93 aviona, u odnosu na četiri u travnju 2020. godine. Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar.
– Odluka Ryanaira da prije planiranoga započne s većim brojem destinacija nego što je prvotno bilo planirano vidimo kao rezultat velikog interesa tržišta Europske unije prema Hrvatskoj, ali kao i temelj za pozitivna očekivanja od ovogodišnje turističke sezone, rekao nam je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić, te dodao kako je zadovoljan suradnjom s tom prijevozničkom kompanijom.
– Zadovoljni smo i inače suradnjom s Ryanairom, koji ove turističke sezone uvodi rekordnih 37 linija, od kojih je čak 17 novih. I ubuduće se nadamo uspješnoj suradnji s tom aviokompanijom, zaključuje Klišmanić.
Iako je Zadarska županija prošle godine zabilježila najmanji pad turističkog prometa u Hrvatskoj, Ryanair će uvijek ostati jedan od ključnih partnera, te je imperativ lokalne vlasti bio da se njihova baza vrati u Zadar, premda je epidemiološka situacija i dalje dosta neizvjesna. To je zahtijevalo i određene financijske izdatke na lokalnoj i regionalnoj razini, što se prema prvim procjenama i informacijama isplatilo, između ostaloga, i kako bi se ohrabrio cijeli turistički sektor i osigurao uspjeh ovogodišnje sezone.


Osigurani svi preduvjeti za dobru sezonu
​Pozitivan trend turističkih dolazaka i dobru suradnju s Ryanairom prokomentirala nam je i direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, Mihaela Kadija.
– Turistička nam se sezona unatoč neprilikama koje je stvorila pandemija koronavirusa užurbano vraća. Suradnja s Ryanairom dokaz je velikog interesa na međunarodnom tržištu za boravkom u Hrvatskoj. Velika međunarodna kompanija, kao što je Ryanair odlično poznaje međunarodno tržište i njegove promijene, koje su naročito uvjetovane problemima koje je donijela pandemija koronavirusa. Pozdravljam odluku Ryanaira da od 1. lipnja umjesto iz dvije, u Zadar počne letjeti iz čak osam destinacija, što je dokaz kako se Hrvatska među turistima i inozemnim poslovnim partnerima sve više brendira kao sigurna destinacija. Epidemiološka slika u cijeloj zemlji se iz dana u dan poboljšava, što će uz ubrzanu kampanju procjepljivanja građanstva i zaposlenih u turizmu uvjetovati lakši protek ovogodišnje turističke sezone, što su iz Ryanaira prepoznali kao pozitivne napore u savladavanju virusa i osiguranju normalne sezone. Zadarska županija je spremna za prihvat turista, kojima uz kampanju »Safe Stay in Croatia« jamčimo siguran boravak u našoj županiji, zaključuje Kadija.