Najuspješnijima novčane nagrade i cvijeće

Slika korisnika admin
Autor: 
ben
Mile MARIĆ
Sudionicima ekološke akcije zahvalio je gradonačelnik Mirko Erstić

Akcija "Uredimo svoj okoliš za Dan grada" započela je u ožujku 2003. kada su djelatnici gradske uprave zajedno s građanima započeli čišćenje Glavice Grubića, obližnje park šume, želeći osobnim primjerom ukazati i uputiti na brigu za okoliš. Već šestu godinu za redom Grad Benkovac i Turistička zajednica grada Benkovca dijele građanima sadnice sezonskog cvijeća pa je tako i ove godine podijeljeno 6.000 sadnica ili do sada preko 25 tisuća sadnica. I ove godine kao i proteklih godina u proljeće se akciji pridružuju članovi komune Novi svijet iz Nunića koji su marljivo skupljali smeće uz prometnice. Isto tako u suradnji s mjesnim odborima organizirano je i prijavljivanje okućnica za ocjenjivanje, a započeto se nastavlja do danas. Prijavljeno je 28 okućnica i tri stambena ulaza.

Gradonačelnik Mirko Erstić zahvalio je sudionicima akcije. Riječ zahvale uputio je i klapi Asseria, glazbenoj te dramsko-recitatorskoj sekciji KUD-a "Branimir" te djeci i odgojiteljicama Dječjeg vrtića "Bubamara" Benkovac koji su svojim nastupima obogatili kulturno-zabavni program akcije.

U kategoriji okućnica ove godine najbolja je okućnica Ivane Vukušić iz Dobre Vode koja je osvojila 193 boda i nagradu od dvije tisuće kuna. 187 bodova i nagradu od 1.500 kuna osvojile su: Ana Šimunac iz Dobre Vode i Nada Vulelija iz Korlata, dok je treća nagrada - 1.000 kuna pripala Sašenki Anić s okućnicom ocijenjenom sa 180 bodova. Iako nisu osvojili novčane nagrade sudionicima akcije uručene su zahvale i prigodni darovi ukrasnog grmlja i cvijeća.

Od stambenih ulaza u gradu Benkovcu kojih ima 70, prijavila su se samo tri, a najljepši ulaz je Poljana Zrinskih i Frankopana 11 za koji je stigla nagrada od 1.500 kuna zbog osvojenih 176 bodova. Drugonagrađeni ulaz je na istoj adresi broj 13 sa 171 bodom i nagradom od 1.000 kuna, a trećenagrađeni je na broju 4 sa 63 boda i nagradom od 500 kuna.

Sudionici akcije "Uredimo svoj okoliš za Dan grada" su iz mjesta Šopot: Stana Zrilić, Dragica Zelić, Stoja Knez, Mara Knez, Stana i Branko Zrilić, Ika Katuša, Jandrijana Katuša, Dragica Marinović, Ana Gluić, Sidonija Knez i Branimir Savković, iz mjesta Zagrad: Vesna Atelj, iz Lisičića: Zdenka i Viktor Bačić, iz Benkovačkog Sela: Ružica i Katica Kavka, iz Nadina: Milica i Ljube Šestan, Đuja Batović i Ive Glavić, iz Karina Donjeg: Dušanka Skroće, iz Podgrađa: Anita Čerina i Anita Klarić, a iz Benkovca: Marija Cupać, Jelena Knežević, Marinka Lepur i Željka Marković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno