Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ajme meni bilo je dobro!

Autor: Tomislav Jerak

18.06.2009. 22:00
Ajme meni bilo je dobro!


Obučeni u svoje već prepoznatljive mornarske majice i sa svojom neizostavnom Emanuelom, SMF su započeli koncert s pjesmom “Trajekt”


U četvrtak je Dali bar opet bio poprište dobre zabave. Naime, koncert su održali popularni zadarski Sexymotherfuckersi, kojima je ovaj nastup ujedno bio i promocija novog spota za megauspješni singl “Ajme meni nije mi dobro”.
Doduše, osjećala se lagana skeptičnost glede posjećenosti zbog aktualnog zakona o zabrani pušenja, no ubrzo se i to pokazalo neosnovanim. Netom prije premijernog puštanja spota na video zidu, prostor Dalija je već bio prilično popunjen znatiželjnicima i fanovima ovog novopečenog banda. Spot je izazvao oduševljenje među prisutnima, no prava zabava je tek uslijedila. Obučeni u svoje već prepoznatljive mornarske majice i sa svojom neizostavnom Emanuelom, SMF su započeli koncert s pjesmom “Trajekt”. Odmah nakon nje uslijedio je gromoglasan pljesak i zvižduk raspoložene publike. Uslijedile su “Mali gavun”, “Ludar” te “Ciu ciu”.
Ono što je osim pjesama SMF-a obilježilo ovaj prvi dio koncerta, zasigurno je jedan uvrnuti performans SMF fana, koji je bio kao stvoren da upriliči koncertu ovog banda s prevrtanjem po plesnom podiju, pokušavajući na taj način animirati ostatak publike. Iako je atmosfera već bila prilično uzavrela, publika se pokazala pomalo sramežljiva sve dok na red nije došla ipak najpopularnija “Ajme meni nije mi dobro”. Nakon nje svi su bili bliže pozornici pa se koncert mogao nastaviti u punom sjaju. Odličnom nizu pjesama nadovezale su se zatim “Maslina”, “Dido” i “Dido je lud”, zatim “Mala parcela” te “Brod”. Tako je pomalo došao kraj koncerta, što publika naravno nije htjela prihvati bez dovikivanja “Oćemo još” i “Vrati se”. Malo začuđeni odličnom reakcijom publike, dečki su se vratili na binu i odsvirali još nekoliko stvari. Naravno, morali su ponoviti “Ajme meni nije mi dobro” te još nekoliko novih neobjavljenih stvari.
Nažalost, nakon toga morali su završiti, no nitko im to nije zamjerio budući da su se svi odlično zabavili. Kao što smo to i naviknuli, SMF su i ovaj put napravili odličan štimung i natjerali i one “najprikovanije” da zamahnu glavom. No, svojim nastupom su i mnoge podsjetili na nedostatak ovakvih bandova kakvih već dulje vrijeme na hrvatskoj glazbenoj sceni nema. Spoj humora i svakodnevnih životnih epizoda s lako pamtljivim melodijama su upravo ono što ovaj band čine uspješnim i osvježavajućim.
SMF u zadnje vrijeme zaista puno sviraju, što rijetkim zadarskim bandovima polazi za rukom. Nadamo se da će tako i nastaviti te snimiti još puno hitova. Oni koji ih silno žele čuti, a nisu imali priliku u Dalija, nek’ se odluče na malo veći pothvat pa ih danas odu poslušati u zagrebački Boogaloou. Naime, dečki će večeras svirati dva koncerta u istu večer, što je također nešto čime se rijetki mogu pohvaliti. Prvi nastup će imati u maloj dvorani Boogalooa, gdje su uvršteni na iDEMO natjecanje, na kojem se deset bandova natječe za nastup na ovogodišnjem Rokaj festu. Nakon toga sele se u veliku dvoranu Boogalooa, gdje nastupaju s poznatim bandom Kopito.