Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Dino Perović novi predsjednik

Autor: Roman Morović

18.06.2009. 22:00
Dino Perović novi predsjednik

Foto: Zvonko KUCELIN



Ugovori igrača bit će smanjivani za 15 do 20 posto, ali to će ovisiti o umješnosti pregovaranja. Cilj nam je uštedjeti oko 100 tisuća eura u odnosu na ugovore koje igrači sada imaju – kaže Perović
Dino Perović novi  je predsjednik Košarkaškog  kluba Zadar. Odlučeno je to  na sinoćnjoj Skupštini kluba u  Jazinama nakon koje je konferenciju za medije otvorio  glasnogovornik Branko Ljubičić.
– Gotov je ciklus četveročlane komisije i od ovoga trenutka KK Zadar prema novom statutu koji je na skupštini  usvojen ima i novog predsjednika, Dina Perovića – kazao je  Ljubičić i dao riječ predsjedniku.
– Usvojili smo ostavku Kristijana Magaša i imenovali su  mene kao predsjednika kluba.  Usvojen je i novi statut koji se  u nekoliko točaka razlikuje od  starog statuta. Uvedena su nova dva tijela unutar kluba, Nadzorni odbor i Stegovna komisija. Predložio sam članove  Nadzornog i Upravnog odbora (vidi okvir, pr.a.). Nadzorni  odbor je tu da kontrolira rad  Upravnog odbora, a njega čine  Edin Šimunov (predsjednik),  Luka Mitrović i Denis Ikić.  Najznačajnije što se tiče promjene statuta je djelomično limitiranje ovlasti predsjednika  kluba što smo napravili s namjerom da predsjednik ne može  potpisivati ugovore za iznose  veće od 75.000 kuna bez da  ima odobrenje UO-a. To se  odnosi prvenstveno na sve  ugovore s igračima. Tek nakon  što UO da suglasnost ja ću  moći potpisati te ugovore. To  je napravljeno s namjerom da  ne dođe do neprimjerenih financijskih aktivnosti – kazao je  Perović.
Podmirena dugovanja
Članovi četveročlane komisije, koja je vodila klub od  ostavke Kristijana Magaša, s  posebnim su ponosom istaknuli da su svi dugovi prema  igračima podmireni.
– S današnjim danom podmireni su svi dugovi prema  igračima tako da od sljedećeg  tjedna krećemo u pregovore s  agentima igrača koje želimo  zadržati u klubu. Ugovori  igrača bit će smanjivani za 15  do 20 posto, ali  to će ovisiti o  umješnosti  pregovaranja.  Cilj nam je  uštedjeti oko  100 tisuća eura  u odnosu na  ugovore koje  igrači sada  imaju. Mislim  da će igrači  znati cijeniti to  što smo podmirili sve obveze prema  njima u dogovorenom roku.  U ovim recesijskim vremenima bolje je  primjerice dobiti sigurnih  100 tisuća od  nesigurnih  200. Svatko razuman bi o tome trebao razmisliti. Imamo  težak zadatak jer su trenutačni  ugovori dosta nepovoljni za  klub. Obećavam da više nikada tako biti. O imenima još  uvijek ne želim govoriti. Trener Zmago Sagadin je taj koji  će birati igrače i odgovarat će  za igru i reultate. Neće više  dvije osobe odgovarati kao do  sada nego isključivo trener Sagadin.
Koliki će biti proračun za  iduću sezonu?
– Proračun će u idućoj sezoni biti znatno manji nego  prošle sezone ali veći nego što  nam u ovom trenutku košta  momčad – istaknuo je Perović i  naglasio kako je usvojen i strateški plan razvoja kluba.
– Strateški plan je jednoglasno usvojen. On nije “sveto  pismo” nego živo tkivo koje  može imati određene izmjene  ali ne prevelike. On će nam biti  smjernica kako trebamo raditi  u budućnosti. Raspravaljali  smo i o pretvorbi kluba. Donijeli smo odluku da će se ići u  pretvorbu kluba i to je proces  koji će trajati oko godinu i pol  dana.
Sve jednoglasno
Branko Ljubičić još je želio  istaknuti sljedeće.
– Skupštini se odazvalo 29  od 35 članova i sve su odluke  donesene jednoglasno, a to  govori o tome s koliko je truda  i ozbiljnosti pripremljena  skupština.
I Rajko Zurak, predjsednik  komisije, pohvalio se jednim  podatkom.
– U zadnjih dva i pol mjeseca, otkada je ova komisija  vodila klub, preko žiro računa  kluba prešlo između 10 i 11  milijuna kuna, dakle značajna  financijska sredsta i riješili  smo sve problematične situacija kada je bio blokiran račun  kluba.
Koji će biti prvi potez novog  predsjednika?
– Prvo što ćemo napraviti je  nova sistematizacija radnih  mjesta. To ne znači da ćemo  otpuštati ljude nego ih natjerati da rade svoj posao. Svi će  morati raditi onoliko za koliko  su plaćeni – zaključio je Perović.


 UPRAVNI ODBOR


Upravni odbor ima 13 članova kao i u prijašnjem sazivu, a njegovi članovi su: Dino Perović, Tonči Jerak, Mario Bebić, Božidar Kalmeta, Rajko Zurak, Lenko Milin, Darko Kasap, Alan Kociper, Darijo Jurin, Miho Zrnić Marinović, Nediljko Pavlović, Rade Šarić i Zoran Stojić.




 SKUPŠTINA (NI)JE BILA ZATVORENA


Sinoć na ulazu u Jazine –  zaštitari. Novinari stoga nisu  bili na skupštini.
– Skupština nije bila zatvorena  za javnost. Da je netko izričito  tražio pustili bismo ga unutra.  Mogli ste biti prisutni na početku  ali veći dio skupštine je bio dio  poslovne tajne – opravdavao se  Ljubičić, a Perović je dodao:
– Možemo to okarakterizirati  kao jedan naš mali propust i  ispričavamo se u ime kluba.