Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Velika koalicija na čelu s HDZ-om

Autor: Nives Rogoznica

18.06.2009. 22:00
Velika koalicija na čelu s HDZ-om

Foto: Vedran SITNICA



HDZ, koji  je osvojivši šest mandata u  Općinskom vijeću Općine Pakoštane imao relativnu  većinu, sklopio je koaliciju s  HSP-om, HSS-om i Nezavisnom listom “Mladi za promjene” koji su osvojili po jedan  mandat, izvijestio je načelnik  Općine Milivoj Kurtov nakon  konstituirajuće sjednice  održane u četvrtak poslijepodne. Vladajuća koalicija na  ovaj način ima većinu od 9  glasova u Općinskom vijeću  koji broji 15 članova. U opoziciji ostaju HNS s četiri vijećnika te SDP i HSU s po  jednim mandatom.
Na ovaj je način proširena  koalicija HDZ-HSS koja je  bila razvidna iz kandidature  za načelnika i zamjenika  načelnika, budući da je za  zamjenika načelnika  HDZ-ovca Milivoja Kurtova  kandidiran bio HSS-ovac Ante Bakija. Ovaj je dvojac u  drugom krugu pobijedio protukandidate iz HNS-a. 
U konačnici HDZ je mjesta  predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća prepustio  koalicijskim partnerima. Za  predsjednika Vijeća je s devet  glasova “za”, pet suzdržanih i  uz glas protiv izabran  HSP-ovac Ive Knežević, dok  je s također devet glasova “za”  te šest suzdržanih za potpredsjednika izabran HSS-ovac  Dragan Vukoja.
Do njihovog izbora konstituirajuću sjednicu vodio je  najstariji vijećnik Ante Vulin.  Umjesto HNS-ovca Željka  Kurtova-Buša koji je ranije  istog dana prihvatio vijećničku dužnost u Županijskoj skupštini te koji je zbog  toga u mirovanje stavio mandat u Općinskom vijeću  Općine Pakoštane, članicom  vijeća je postala Miranda Juričin koja je na listi bila na  šestom mjestu. Na ovaj način  OV Općine Pakoštane je za  Ružicu Jakšić steklo još jednu  vijećnicu, a zanimljivo je pripomenuti kako su jedine dvije  žene u Vijeću izabrane s liste  HNS-a.


 VIJEĆNICI


Ante Vulin (HDZ)
Mladenko Ćirjak (HDZ)
Mario Marketin (HDZ)
Ivica Juričin (HDZ)
Miroslav Tokić (HDZ)
Vitomir Šarić (HDZ)
Miranda Juričin (HNS)
Zoran Barešić (HNS)
Ružica Jakšić (HNS)
Zdeslav Kruneš (HNS)
Ive Knežević (HSP)
Valentino Vujasin (NL “Mladi za promjene”)
Mate Kurtov (SDP)
Dragan Vukoja (HSS)
Branislav Marketin (HSU)