Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Voda u bazenu pogodna za piće

Autor: Siniša Klarica

18.06.2009. 22:00
Voda u bazenu pogodna za piće

Foto: Zvonko KUCELIN



Bailo je sazvao tiskovnu konferenciju u povodu sve češćih špekulacija u javnosti kako zatvoreni bazen na Višnjiku nije svojim dimenzijama prikladan za održavanje regularnih sportskih natjecanja


Zatvoreno plivalište Višnjik dobilo je sportske licencije nacionalnih saveza za vaterpolo i skokove u vodu, a još se čeka ishođenje licencije za natjecanja u plivanju koja bi trebala stići sljedeći tjedan. Bazen je napravljen po projektu i nije kraći niti na ishođenje licencije utječe kosina za skokove u vodu na samom dnu bazena.
– Razlog “kašnjenja” licencije za plivanje jest što za plivanje treba priložiti elaborat ovlaštenog geometra, dok je za ostale sportove dovoljno priložiti izvadak iz projekta, rekao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji direktor ŠRC Višnjik Dino Bailo.
Bailo je sazvao tiskovnu konferenciju u povodu sve češćih špekulacija u javnosti kako zatvoreni bazen na Višnjiku nije svojim dimenzijama prikladan za održavanje regularnih sportskih natjecanja. Na drugu stranu, od kada je 16. lipnja bazen otvoren za građanstvo, iako je ljeto, posjetom su u ŠRC Višnjik više nego zadovoljni.
– Bazen je dosad dnevno koristilo 150 korisnika i više od 500 sportaša u klubovima. Trenutačno, dnevni režim korištenja za klubove je od 12 sati i od 16 do 18 sati, a za građanstvo od 12 do 16 i od 18 do 22 sata. Plivači i vaterpolisti jedan dnevni trening obavljaju na plivalištu Kolovare, rekao je direktor zatvorenog plivališta Višnjik Tomislav Fabijan.
Direktor Višnjika Dino Bailo je prije tiskovne konferencije rekao da su termini privremeni, sve dok klubovi ne postignu konačan dogovor s Gradom Zadrom o korištenju zatvorenog bazena na Višnjiku.
Tomislav Fabijan je naglasio potrebu poštivanja kućnog reda, jer je bazen vlasništvo svih građana Zadra. Stoga u tzv. čistom dijelu bazena mogu biti samo kupači korisnici i sportaši, a nikako publika i gosti za koje je rezerviran tzv. “nečisti” dio. Posljednja kontrola vode u bazenu, kaže direktor Bailo, obavljena je od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo Zadar kaže da je voda u bazenu pogodna za piće.