Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar okreće novu stranicu

Autor: Roman Morović

18.06.2009. 22:00
Zadar okreće novu stranicu

Foto: Zvonko KUCELIN



Dnevni red skupštine ima deset točaka (vidi okvir, op.a.), a za klub je najvažnije potvrditi strategiju, izglasati novi statut i donijeti financijski plan za sljedeću sezonu, te naravno izabrati članove upravnog i nadzornog odbora – kaže Branko Ljubičić glasnogovornik kluba.


“Dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Košarkaškog kluba Zadar zbog opće situacije u klubu, tj. zbog narušenih odnosa u Upravi kluba usljed kojih nisam naišao na podršku određenih ljudi iz Uprave.” Ovim je riječima, 30. ožujka ove godine Kristijan Magaš putem elektronske pošte najavio svoj odlazak sa čelne pozicije KK Zadar. Dan kasnije Upravni odbor odlučio je da će klub do skupštine u lipnju voditi četveročlana komisija u sastavu Rajko Zurak (predsjednik), Mario Bebić, Branko Ljubičić i Dino Perović. Njihov je mandat istekao u ponedjeljak, a njihov dvoipolmjesečni rad obilježilo je donošenje trogodišnjeg strateškog plana razvoja KK Zadar. Kao ključni ciljevi kluba u tom razdoblju istaknuti su preustroj vlasništva, orijentacija na razvoj vlastitih igrača, te dugoročna održivost sportskih ciljeva i promocija zdravog načina života u gradu Zadru i regiji. Naravno, da bi sve to bilo izvedivo potrebno je prvo potvrditi tu strategiju, a upravo će to biti jedna od važnijih točaka večerašnje skupštine kluba.
Tko će biti novi predsjednik?
– Dnevni red skupštine ima deset točaka (vidi okvir, op.a.), a za klub je najvažnije potvrditi strategiju, izglasati novi statut i donijeti financijski plan za sljedeću sezonu, te naravno izabrati članove upravnog i nadzornog odbora – kaže Branko Ljubičić glasnogovornik kluba.
Naravno, prije toga treba prihvatiti ostavku predsjednika Kristijana Magaša.
– Kristijan Magaš je predsjednik kluba u ostavci sve dok skupština večeras ne prihvati njegovu ostavku. Samo skupština može prihvatiti ostavku predsjednika.
A kako funkcionira skupština KK Zadar?
– Skupština broji 35 članova i da bi se ona mogla održati, odnosno da bi se na njoj mogle donijeti odluke potrebna je prisutnost najmanje 18 članova. Za potvrdu svake odluke potrebna je natpolovična većina – pojašnjava Ljubičić.
Ono što zadarsku košarkašku javnost u ovom trenutku najviše zanima je ime novog predsjednika kluba. Iako se već danima šuška kako bi to mogao biti Dino Perović, o konkrentim imenima u klubu ne žele govoriti.
– Nema smisla sada govoriti o imenima. Sve će se znati nakon skupštine. Četveročlana komisija će predlagati, a skupštinari će imati pravo usvojiti ili ne ponuđena imena i naravno nadopunjavati prijedlog.
Kakva su očekivanja četveročlane komisije?
– Naša su očekivanja da će sve proći u redu i da će klub konačno profunkcionirati. Vjerujemo da će se ova agonija koja je bila do sada prekinuti i da se više neće ponoviti. Sve radimo kako bi to postigli – zaključio je Ljubičić.
Osim donošenja strateškog plana, četveročlana komisija u svom je mandatu imala i zadaću smanjiti dug kluba koliko god je to moguće, a što se dugovanja prema igračima tiče najavljeno je da će sva biti podmirena do današnjeg dana. Nakon toga, dakle od ponedjeljka trebalo bi se krenuti u pregovore za sastavljanje momčadi za iduću natjecateljsku sezonu, a tko će potpisivati ugovore u ime KK Zadar biti će poznato večeras.


 DNEVNI RED SKUPŠTINE




1. Izbor verifikacijske komisije, te zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika.
2. Izvješće verifikacijske komisije.
3. Razmatranje i usvajanje ostavke predsjednika kluba.
4. Imenovanje predsjednika kluba po važećem statutu od 15.7.2002.
5. Izvještaj o poslovanju kluba i njegovim perspektivama.
6. Rasprava i donošenje odluke o strategiji poslovanja i razvoja kluba.
7. Izvještaj i usvajanje financijskog plana i zaključnog računa.
8. Rasprava i donošenje novog statuta.
9. Imenovanje članova tijela kluba po novom statutu: članova upravnog odbora, predsjednika UO koji je istovremeno i predsjenik kluba, te članova nadzornog odbora.
10. Rasprava i prijedlozi.