Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kamp za nogometnu budućnost

Autor: Andrija Dešpoja

18.06.2010. 22:00
Kamp za nogometnu budućnost


Pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Zadarske županije od 20. do 25. lipnja održava se nogometni kamp za pionire u Biogradu na moru (godište 1996. i 1997.) na kojem će 32 odabranih mladih nogometaša iz klubova širom županije dobiti priliku usavršiti svoje nogometne vještine te pod paskom svojih trenera i instruktora ponuditi uvid u potencijale koje posjeduju. U povodu svega toga održan je sastanak s roditeljima u hotelu Kolovare na kojem su precizirani uvjeti s kojima će se njihova djeca suočiti u šest dana nogometnog kampa. Prof. Zdravko Zurak, županijski instruktor, poručio je roditeljima da su djeca u sigurnim rukama i da će u šest dana, koliko će biti odvojeni od svog doma, imati potpunu brigu zaduženog osoblja.
– Nogometni savez Zadarske županije daje stopostotnu garanciju njihovim roditeljima za sigurnost djece koja će u nogometnom kampu provesti punih šest dana. U tom razdoblju svaki od ove djece bit će snimljen te će se u konačnici donijeti odluka i zaključak o najboljim pojedincima koji bi po svojim sposobnostima trebali biti usmjeravani u najkvalitetniji klub županije. Instruktori i treneri u kampu daju povratnu informaciju roditeljima igrača o svim osobinama njihove djece što je vrlo značajno za viziju budućeg nogometaša kao finalnog proizvoda. Ovakvi nogometni kampovi najbolji su pokazatelj kako se ponaša igrač pod opterećenjem, kakav je u socijalnom aspektu s ostalim igračima te na kraju segment igre u što su uključene razne utakmice s njihovim vršnjacima – kazao je Zurak, a prisutnim roditeljima obratio se Josip Bajlo, sportski direktor NK Zadar, koji je u prvom redu istaknuo odličnu suradnju prvoligaša sa Stanova i ostalih županijskih nogometnih klubova.
– NK Zadar u potpunosti podržava ovaj kamp koji će na najbolji mogući način ponuditi kompletnu sliku o djeci koja će u posebnim uvjetima biti pod promatranjem 24 sata dnevno u trajanju cijelog projekta. Cijela ideja o udruživanju snaga svih klubova širom županije koji su poslali svoju talentiranu djecu je pokazatelj odlične suradnje među klubovima što mi u NK Zadar veselo pozdravljamo s nadom da će se tako nastaviti i u budućnosti – kazao je Bajlo.


 SUDIONICI KAMPA


1996.: Stipe Perić, Marino Ukalović (Dragovoljac), Ante Lerga (Hrvatski vitez), Šime Šoša, Luka Župan (Zrmanja), David Lisica (Bibinje), Anđelko Meštrović (Arbanasi), Stjepan Knežević, Ivan Bilaver (Škabrnja), Ante Čirjak, Josip Bačić (Velebit), Lovre Raspović, Mario Vidaić (Raštane), Dino Končurat, Karlo Dundov (Sv. Mihovil).
1997.: Marko Ivančić, Kristijan Jurić, Lucijan Vukoša, Marko Josić (Dalmatinac), Josip Vrkić, Luka Erstić (Arbanasi), Mateo Tuta (Polača), Luka Alić (Dragovoljac), Roko Nakić (Velebit), Josip Njegovan, Jure Ivandić (Hrvatski vitez), Roko Lisica (Bibinje), Marin Knez, Lovre Erlić (Primorac), Matej Ević (Zrmanja).