Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kupanjem na Morskim orguljama učenici obilježili zadnji dan škole

Autor: Vanja Mirčeta

18.06.2010. 22:00
Kupanjem na Morskim orguljama učenici obilježili zadnji dan škole

Foto: Adam VIDAS



Danas se svi vesele, neki imaju zabave unutar svojih razrednih odjeljenja dok su drugi otišli u šetnju, kao mi na sladoled, do muzeja ili na kupanje. Svatko se organizirao prema svojim afinitetima i željama svojih učenika – Jasna Perica, učiteljica u OŠ Smiljevac
Posljednji dan ove školske godine zadarski osnovnoškolci i srednjoškolci “odradili” su na mnoge i nadasve zanimljive načine. Jedan dio učenika nižih razreda osnovnih škola posljednji radni dan prije ljetnih praznika odradio je u svojim razredima igrajući raznovrsne društvene igre, neki su pjevali, dok su drugi sa svojim učiteljima jednostavno otišli na sladoled. One “otkačenije” učiteljice usudile su se čak otići i korak dalje, te su kraj školske godine proslavile “bacajući” se u more sa svojim učenicima.
– Svoje četvrtaše, inače učenike 4.D razreda OŠ Smiljevac danas vodim na sladoled. Jučer smo imali oproštajni dan, roditeljski sastanak, svoju predstavu i sl. Za kraj smo se ipak odlučili za sladoled u obližnjoj slastičarnici kako bi ponudili djeci ono što oni jako vole, a sladoled i izlazak s prijateljima zasigurno će im biti najljepši uvod u nadolazeće praznike. Danas je nastava u većini škola skraćena, pritom ne mislim na onu konkretnu nastavu već na sat ili dva koliko će trajati oproštaj od školskih klupa za ovu školsku godinu. Danas se svi vesele, neki imaju zabave unutar svojih razrednih odjeljenja dok su drugi otišli u šetnju, kao mi na sladoled, do muzeja ili na kupanje. Svatko se organizirao prema svojim afinitetima i željama svojih učenika, kazala je Jasna Perica, učiteljica u OŠ Smiljevac.
Stariji osnovnoškolci, a pritom prvenstveno mislimo na sedmaše i osmaše, zadnji dan škole proslavili su odlaskom na Poluotok, gdje su se pridružili i zadarskim srednjoškolcima koji su se odlučili osvježiti već tradicionalnim kupanjem, bacanjem i naguravanjem na Morskim orguljama. Spontana predstava naše mladosti od kojih jedan veliki dio očekuje skorašnje upise u srednje škole te fakultete razveselila je i naše turiste, kojima apsolutno nije bilo jasno što ta mladež s ispisanim porukama po svojim tijelima te prigodnim parolama na svojim majicama zapravo radi. Osim kupanja, oni stariji proveselili su se i uz pjesmu i “malčice” alkohola, ali i na druge mnogima zanimljivije i prisnije načine. Nekih većih problema i izgreda nije bilo. No, na kraju, kako je zapravo izgledala proslava zadnjeg dana škole najbolje pokazuju priložene fotografije koje zaista govore više od riječi.