Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mladima prilika da pobliže upoznaju Boga

Autor: Petra Mičić

18.06.2010. 22:00
Mladima prilika da pobliže upoznaju Boga

Foto: Tomislav JERAK



Katolička mladež Župe blaženog Alojzija Stepinca na Bilom brigu organizira susrete mladih u svojoj crkvi koji će se održavati svakog četvrtka.
– Ovi susreti su nastali spontano. Naime, prije Susreta katoličke mladeži koji je ove godine održan u Zadru, nalazili smo se i molitvom pripremali za susret pa smo se tako nastavili nalaziti te sada naša župa svakog četvrtka ima susrete mladih, kazao je don Zoran Topalović, vikar župne crkve na Bilom brigu.
Na susretima mladi se mole, izražavaju svoje misli te se obraćaju Bogu skupa s mladima iz svoje župe, a ovog vikenda je organiziran i posjet Kupresu, gdje će ih ugostiti tamošnja katolička mladež koja je posjetila Zadar za vrijeme velikog susreta.
– Mladima bih poručio da se ne srame onoga u što vjeruju i onoga što osjećaju, da se ne boje te da prihvate Boga u svome životu jer je svima nama, a posebno u današnje vrijeme, Bog jako potreban. Nemojte prihvaćati svaku ponudu koja vam se nudi, već u svome životu izaberite ono najbolje, a to je Isus Krist, istaknuo je don Zoran Topalović.
Na susretima Katoličke mladeži Bilog briga aktivno sudjeluje i Marino Jurjević, košarkaš Borik-Puntamike, koji je poručio svima zainteresiranima da dođu na susrete.
– Susreti se održavaju svakog četvrtka u 20.30 sati, a oni su izuzetna prilika mladima da pobliže upoznaju Boga i samim time sebe, kazao je Marino Jurjević.
Don Zoran Topalović se na susretu osvrnuo na molitvu te je objasnio kako molitva nije puko ponavljanje riječi već se s molitvom treba stopiti, te s Bogom komunicirati kao s bićem koje ima svoje osjećaje.
– U vrijeme kada se vjera marginalizira i kada je vjera u Boga postala stvar prošlosti koja je ostala u vremenu naših baka i djedova, mi se okupljamo u Kristovo ime kako bismo pokazali da je Bog živ. U današnje vrijeme kada ljudi više ne vjeruju u Boga, mi smo svjedoci njegovih darova koje nam On svakodnevno pruža, naglašava don Zoran.
Susreti katoličke mladeži održavaju se, dakle, svakog četvrtka u 20.30 sati u župnoj crkvi na Bilom brigu.